За Христо Крушарски съвсем спокойно можем да кажем, че е

...
За Христо Крушарски съвсем спокойно можем да кажем, че е
Коментари Харесай

Крушарски към собствениците на Локомотив: Имахме договорки, но те не си свършиха работата

За Христо Крушарски напълно умерено можем да кажем, че е най-успешният президент в историята на Локомотив Пловдив. С две купи на България, Суперкупа и сребърни медали в шампионата една от най-цветните фигури в родния футбол може да се гордее със свършеното. Преди съвсем година Крушарски разгласи отдръпването си от Локомотив, като даде клуба в ръцете на компания, оперираща с бързи заеми. Бизнесменът обаче към момента държи 50% от акциите на " смърфовете " и даде поръчка за завръщане в ръководството в изявление пред " Тема спорт ".
Прочетете още
- Г-н Крушарски, да ви чакаме ли още веднъж в менажирането на футбола у нас на клубно равнище?

– Защо не и на българския футбол? Какво ми пречи?

- Нека да се съсредоточим към тематиката с клубния…

– Не обичам да приказвам през медиите. Информацията е изтекла от някъде, че ще имаме диалози (б.а. – с актуалните управници на Локомотив). Пуснал съм документи, не преставам да си работя по разпоредбите на играта.

- Защо променихте решението си? Когато се оттегляхте от Локомотив, позицията ви изглеждаше безапелационна и окончателна…

– Защото имахме сделки. Трябваше да си свършат работата. Всеки трябваше да направи своето. Аз моето го свърших. Една година не съм се месил, не съм правил никакви изказвания. Трябваше да се случат някои неща, не се случиха. 50% подарък стигат.

- В каква посока бяха тези неща, които трябваше да се случат, а не се случиха?

– Във финансова.

- Спрямо клуба или по отношение на вас?

– Спрямо мен.

- Какво ви се дължи, в случай че не е загадка?

– Не, не, това си е наша работа. Знаете, че аз за пари не обичам да приказвам. Това си е наш проблем. Било е, завършило е, свършило е. Започва нова епоха.

- Как ще продължи тази нова епоха?

– По закона, който съществува в Република България.

- Тоест това минава през Общо заседание.

– Естествено. Но него би трябвало да го свика Управителният съвет. Ако не го свика той, аз ще го свикам посредством съответните институции.

- Какви са индикациите досега?

– Мълчание.

- Разочарован ми звучите…

– Ами, да. Говориш едно, вършиш друго… Аз съм бил правилен човек по отношение на всички типове дейности. И съм оставил едно дружество, което беше на ръба. Аз в случай че имах 3 млн. лв. в джоба си, предприятието щеше да стане печелившо и нямаше да го дам. Но тези пари не доближиха и по тази причина взех това решение. В оня миг нямаше от кое място да ги извадя.

- Сега имате ли ги?

– Това си е мой проблем. За да се появявам, значи има за какво. Направил съм няколко оферти, които не се одобряват. Даже и преди да се случат нещата да си взема акциите, предложих аз да направя поливната система въз основата, те да създадат тревната. И тука е безмълвие. Вече 8 месеца. Не постоянно мълчанието е злато, само че ще не преставам да диря своето. Ако би трябвало, ще се върна в клуба с 50% – толкоз, с колкото разполагам.

- Какви са упоритостите ви в този момент?

– Ако не се разберем да управляваме дружно, аз не мога да бъда спица в колелото. Но няма да бъда нагъл и скучен. Ще диря човек, на който да предам акциите, по-силен от мене. Финансово по-силен имам поради. Имам към този момент няколко оферти. Тогава към този момент ще забележим по какъв начин ще се случват нещата.

- Да ги предадете или да ги продадете?

– Мога да ги подаря. Това, което съм дал на Локомотив, съм го дал от сърце. Но на сегашните сътрудници няма да ги подаря, на тях им подарих 50%.

- Имате ли визия какво е сега финансовото положение на клуба? Знаели сте сигурно в какво положение го оставяте на потегляне.

– Знам – оставих го с 500 000 лева отговорности към данъчните. И това бяха единствено лихви. Сега нямам концепция по какъв начин стоят нещата. Нямам досег до документите. Няма по какъв начин да управлявам нещата и по тази причина желая да видя по какъв начин вървят. Все отново аз съм виновен с моите 50% акции за дейностите, които се случват, нали по този начин? Затова желая да съм в час на класния. Не на следващия ден да дойдат едни милиони и да се чудя от кое място са пристигнали.

- А някой подсказа ли ви, че не са добре нещата?

– На мен няма кой да ми подскаже, аз имам девето възприятие. Може да питате Караманджуков преди мача за Суперкупата какво му споделих.

- Какво?

– Той ми сподели: " Донесоха купата, искаш ли да я видиш? “. Казах му да я гледа той, тъй като аз ще я виждам цяла година.

- Харесва ли ви Локомотив по какъв начин наподобява като тим сега?

– Не. Това, което видях досега, единствено ми скъса нервите. Сега проследявам и подготовката, селекцията. Мен ме плюеха за какво не съм правел селекция, а моята си беше идеална. Отборът жънеше победи и всички се съобразяваха с него.

- А в този момент?

– Мисля, че не.

- Кой има думата за селекцията в този момент, съгласно вас?

– Нямам коментар тук, само че мисля, че треньорът е оставил други да се занимават с нещата. Това е моето виждане.

- Самия Александър Томаш смятате ли го за подобаващ за поста?

– Защо не? Млад човек, който желае да се развива и обикновено търси поле за изява.

- Сашо Тунчев стана ли треньор? Кой му повярва? Вие.

– Треньорът би трябвало да знае едно – че властникът седи зад него крепко. Не подкрепяш ли треньора, нещата стартират да се люлеят и стават нежни.

- Много настояща тематика в последно време е тази със стадионите в Пловдив. Следите ли я?

– Тази тематика я завърших доста от дълго време. Може да питате заместник-кмета по строителството Пламен Райчев. Той е най в час. Ако бях строил аз стадиона на Локомотив, той щеше да влезе в пандиза. Така беше споделил той.

- Защо?

– Защото очевидно съм бил несръчен и незапознат в неговите очи. И човек, който няма да може да направи това, което се желае от него. Той не го е споделил непосредствено на мен, а на Чавдар Цветков. Четирима индивида бяхме там. На мен не го сподели, сподели го на Чавдар: " Аз поради тоя няма да влизам в пандиза “. Сега да си дава отговор за това, което е направил и което е направлявал. Кой е направлявал, кой е харчил, кой е правил, кой е струвал… Нито ме интересува, нито нещо ме топли.

- Много се шуми около тематиката с парите и за двата пловдивски стадиона, напън към общината от страна на почитателите на двата клуба, недоволство…

– Аз за Локомотив бях направил сметката и държах договорът да бъде: три трибуни за тези пари. Бях си направил сметката, че тези трибуни ще се създадат.

- А какво има в този момент за тези пари?

– Не мога да кажа. Не съм вътре в нещата. Моето предложение беше да изградя три трибуни – стигнат, не стигнат парите, аз бях поел ангажимент.

- Но в един миг разбрахте, че няма да влизат в пандиза поради вас.

– Не, преди да стартира въобще ремонтът, кметът ми беше споделил, че аз би трябвало да го върша. Но заместник-кметът сподели, че няма да влиза в пандиза поради мене.

- А в този момент не знаете какво се случва, какво е похарчено…

– Не, не, не. Навремето аз направих ремонта на тревното покритие и Кошарата. Сега и двете са в трагично положение. То се изхабява, това са 6 години. Наскоро четох, че единствените терени у нас, на които може да се играе мач, са на Лудогорец и Левски. Нашите футболисти са доста развити и капризни, те не могат да играят на поляна. Те би трябвало да играят на килим. Оказа се, че килим имат в Левски и Лудогорец. А и в Берое. Другите всичко е равно поле. Тука би трябвало да се мисли и за ремонт на тревната настилка. Като чух Лудогорец за какъв брой време я смениха и за какви пари, напряко ми стана… тъй като аз такива пари платих и нищо не направих. И ме осъдиха най-после да платя още 160 000 лева, тъй като я бяха създали доста качествено.

- Звучите като да ви следва много работа, в случай че се върнете в Локомотив?

– Единственото, което ще упорствам, щом те не желаят да ръководя тима, е да поема школата. Да изградя игрищата, да си сготвям младежите и малко по малко да направя това, което беше планувано въз основата. Но не през днешния ден, не на следващия ден. До края на есента да има един-два терена, където да играят децата. Те в този момент упражняват на остарялото изкуствено игрище, което не става за нищо.

- Излезе информация, че актуалните управници на Локомотив поемат Миньор. Как гледате на сходна вероятност?

– Това си е техен проблем. Миньор не ме вълнува. Всеки си отива там, където желае. Доколкото помня, те бяха в Любляна, във Франция.

- Няма ли да им станат доста дините под една мишница?

– Не мога да кажа, всеки си прави сметка самичък за себе си. Имат добър консултант по футболните въпроси, Таско Тасков. Може да го питате него. Той изведе доста тимове отпред и ги направи водещи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР