За хората с увреждания обличането сутрин може да коства огромно

...
За хората с увреждания обличането сутрин може да коства огромно
Коментари Харесай

Томи Хилфигър адаптира хората с увреждания с игла и конец

За хората с увреждания обличането заран може да коства голямо изпитание. Те са към 15 % от международната популация, само че стоическият им подвиг е надалеч от светлината на прожекторите в областта на модата. Американският дизайнер Томи Хилфигър обаче се разписа като един от първите в света с сбирка за тях.

Дебютната линия Adaptive на учредената през 1985-а фешън къща Tommy Hilfiger излезе на пазара през 2016 година Колекцията е в колаборацията с марката Runway of Dreams и включва първите правени в миналото тоалети за деца с увреждания. От предходната есен, Хилфигър взе решение да крои такива облекла още за мъже и дами.

Оттогава Adaptive се трансформира в лейбъл, а преди дни в продажба излезе и пролетната сбирка.

Вместо копчета, препоръчаните дрехи разполагат със скрити магнити, а деколтетата се уголемяват със профилирани детайли, скрити по шевовете. Новите усъвършенствания по отношение на предните сбирки включват още двойни плакети към кръста за хората в инвалидни колички, система от разтегателни въжета вместо ципове, регулиращи дръжки и по-добър механизъм за бързо закопчаване, прочут още като велкро.

„ Приобщаването и демократизацията на модата постоянно са били в основата на ДНК-то на моята марка. Тези сбирки не престават да се базират на тази визия, давайки опция на възрастните с по-различни физически качества да показват себе си посредством модата “, съобщи Томи Хилфигър в изявление за Си Ен Ен.

Рекламни лица на адаптивната сбирка са известни и вдъхновяващи персони с увреждания от Съединени американски щати като параолимпийския златен медалист в дисциплинираност тичане Джереми Кембъл, параплегичната танцьорка Челси Хил, шеф-готвачът аутист Джеремая Джоузи и мотивационната говорителка и фешън блогър Мама Какс.

Източник: Moniotr
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР