За хората, които пият нередовно, е достатъчно да изпият 50-70

...
За хората, които пият нередовно, е достатъчно да изпият 50-70
Коментари Харесай

Руски правила как да се преборим с махмурлука

За хората, които пият нередовно, е задоволително да изпият 50-70 грама мощна напитка от вида на тази, от която са получили махмурлук, с цел да се избавят от него, разкрива пред "Московский комсомолец " професорът от Първия московски държавен медицински университет "И.М. Сеченов " Алексей Буеверов.Ученият отбелязва, че този способ обаче не е подобаващ за тези, които пият постоянно или са алкохолици, защото първата утринна чашка може да им отвори крепко глътката.
Ако болката в главата и слабостта не минават, може да се изпие аспирин. Но би трябвало да се заобикалят таблетки с парацетамол - алкохолът подтиква ферменти, които способстват разтварянето му в черния дроб, от което се образуват извънредно токсични субстанции.
Освен това, на сутринта след пируването, може да оказват помощ овесените ядки или ориз, а също по този начин деен въглен.
Що се отнася до самия празник, не се предлага да се пие на гладно, само че и не си коства да се натъртва на мазна храна, защото това ще натовари в допълнение черния дроб. На черния дроб ще помогне огромното количество чиста вода.
Всъщност, както отбелязва ученият, най-ефективният способ срещу махмурлук е поддържането на здравомислещ метод на живот.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР