За хората, които обичат лукса, но в същото време бягат

...
За хората, които обичат лукса, но в същото време бягат
Коментари Харесай

Луксозната хижа за $25 000 на вечер, до която можете да стигнете само с хеликоптер

За хората, които обичат лукса, само че в това време бягат от известните туристически дестинации, Аляска има повече от положително предложение - отдалечена лъскава хижа високо в планината, към която няма нищо.

Това е Sleldon Chalet, която отвори за посетители през февруари предходната година. Мястото, където се намира тя, е налично единствено с хеликоптер, а нощувката коства 25 000 $.

В тази цена е включено пътуването до хижата, гурме вечеря и разнообразни интензивности, като разходка с шейна, нанагорнище на гледчери и алпинизъм.

Sleldon Chalet носи семейството на притежателите си Робърт и Кейт Шелдън. Хижата се намира на територията на народен парк Денали, който е позициониран в централната част на щата Аляска. Там се намира най-високият връх в Северна Америка - Маккинли, който се издига на 6193 метра височина.

 Снимка 399475
Източник:

Тя е заобиколена от планински върхове, а с цел да се стигне от нея човек би трябвало да се качи на хеликоптер от най-близкото обитаемо място Талкеетна. Полетът лишава 40 минути и разкрива невероятни гледки над пълноводните реки и гъстите гори на парка Денали.

Собствениците Робърт и Кейт, които са брат и сестра, както и брачната половинка на Робърт Марни стартират градежа на хижата през 2017 година. Година по-късно тя е подготвена и стартира да посреща първите си посетители.

 Снимка 399476
Източник:

Отвън Sleldon Chalet наподобява скромно, а вътрешният интериор е простоват, само че комфортен и съвременен.

Гостите са посрещани с чаша шампанско и разнообразна морска храна. Собствениците признават, че за тях работи локалният експерт Дейв Торн, който е считан за най-хубавият готвач в щата.

 Снимка 399477
Източник:

Хижата разполага с пет спални, от които се разкриват спиращи дъха гледки към върховете. Там има място за 10 души, като наемът от 25 000 $ е за всички тях. Изискването е гостите да създадат най-малко три нощувки.

 Снимка 399478
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР