За хора, които вероятно са търгували с влияние, се дава

...
За хора, които вероятно са търгували с влияние, се дава
Коментари Харесай

Арман Бабикян: За хора, търгували с влияние, се дава затвор, не уволнения

За хора, които евентуално са търгували с въздействие, се дава затвор, а не уволнения, сподели пред БНР политологът и политически пиар Арман Бабикян. Той не чака действителни резултати след вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС).

" Това, което сподели КСНС, е доколко са несъвместими напъните на политическата класа по отношение на един толкоз трагичен за обществото проблем, по какъв начин липсва подготвеност за общи дейности и доколко е допустимо духът на взаимоотношенията сред Цветанов и Радев да се резервира и без съществуването на Цветанов ", сподели Бабикян.

Когато държавните постове се преглеждат като дарове, като имущество на дадена политическа мощ, не може да очаквате справедлива работа от тази политическа мощ, безапелационен бе политологът.

Той е имал други упования от вчерашния съвет.

" Очаквах от КСНС да се бяха обсъждали тематики, които са свързани с националната сигурност. За мен националната сигурност на България е застрашена от това, че висшата политическа и държавна инфраструктура е пробита от корупция. Това слага страната ни в застрашено състояние. След като толкоз висши държавни служители, министри, магистрати могат да бъдат напазарени за дребни пари, представете си в какво положение е националната ни сигурност пред страни, които са заинтригувани да пробият българския народен интерес ".

Оставането на президента самичък с Българска социалистическа партия, в каквато и да е обстановка, не е добър знак, сподели още Бабикян по отношение на декларацията на президента след КСНС, която бе подкрепена само от левицата.

" В някаква степен беше натикан един термометър във врящата чорба, който да замери доколко политическите сили са изнервени от обстановката. Най-губещи от липса на политическо решение са жителите ", разяснява политологът и добави, че корупцията не е благосъстоятелност на една партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР