За хаотичното изтегляне на американските войски от Афганистан през 2021

...
За хаотичното изтегляне на американските войски от Афганистан през 2021
Коментари Харесай

Байдън вини Тръмп за хаотичното изтегляне от Афганистан

За безредното евакуиране на американските войски от Афганистан през 2021 година съществена отговорност носят Доналд Тръмп и неговата администрация. Това се споделя в 12-страничен отчет, оповестен от Белия дом, за края на най-дългата война, водена от Америка. В документа се показва, че президентът Байдън е бил „ мощно стеснен “ от решенията на предшественика си Тръмп. 
Имайте поради, какво завари президентът Байдън, когато встъпи в служба. Той не договаря с талибаните. Не ги предложения в Кемп Дейвид. Той не освободи 5000 пандизчии. Не понижи числеността на силите в Афганистан до 2500 души. И не подписа договорка с талибаните да не нападат нашите войски. Завари избран набор от условия. Нямаше опция да ги промени. Трябваше да се оправя със обстановката въз основа на наследеното.
Джон Кърби – представител на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати

Според резюмето на Белия дом, когато Байдън е встъпил в служба, „ талибаните са били в най-силната военна позиция от 2001 година насам, контролирайки съвсем половината от страната “. В отчета се показва, че по времето на изтеглянето приоритет са станали евакуациите на американски и задгранични жители при внезапно влошени условия за сигурност. Тръмп отговори, като упрекна администрацията на Байдън в разпространяване на дезинформация, с цел да отвлече вниманието на обществото от личната си груба непросветеност.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР