За група селяни в Мианмар дроновете не са поредният ексцентричен

...
За група селяни в Мианмар дроновете не са поредният ексцентричен
Коментари Харесай

Дронове засаждат гора в Мианмар

За група селяни в Мианмар дроновете не са следващият екстравагантен метод да си направиш селфи. Безпилотните апарати са значими съдружници в едно тежко и съдбоносно начинание - възобновяване на цяла локална гора посредством залесяване „ от небето ".

Възстановяването на една повредена екосистема е времеемка и сложна работа, която може да отнеме години. Селяните в делтата на река Иравади ръчно са засадили 2,7 милиона мангрови дървета, с цел да възстановят локалните крайбрежни гори, само че в това време не са спрели да търсят по-ефективен метод да свършат работата. Те намерили решението в BioCarbon Engineering - компания, която е създала система за залесяване посредством дронове, способна да засади по 100 000 дървета за един ден.

За да посадят толкоз доста дървета, дроновете първо приготвят работата, като прелитат над земята и картират релефа. После на тази база се сортират най-хубавите места за засаждане, написа GreenTech.bg. Втора вълна дронове полита над терена и „ стреля " семенни шушулки в земята, в сходство с изчисленията, направени от предходните безпилотни апарати.

Проектът за засаждане би трябвало да стартира през септември, покривайки към 250 хектара с 1 милион нови дървета, в допълнение към 750-те хектара, които към този момент са засадили селяните. Ако всичко върви по проект, в последна сметка BioCarbon Engineering ще помогне да се засадят до 1 милиард дървета в региона. Младата компания работи взаимно с Worldview International Foundation - неправителствена организация, която ръководи планове за засаждане на дървета.

В Мианмар мангровите дървета са изключително значими, защото оказват помощ да се обезпечи екосистема, в която да живеят локалните риби, и пазят крайбрежията от стихии. Възстановяването на дърветата ще има роля за отбраната на уязвимите хора, живеещи в крайбрежните региони.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР