За груб полицейски произвол срещу симпатизанти на ГЕРБ в Стражица

...
За груб полицейски произвол срещу симпатизанти на ГЕРБ в Стражица
Коментари Харесай

За полицейски произвол срещу симпатизанти на ГЕРБ в Стражица алармира Костадин Ангелов

За недодялан полицейски произвол против симпатизанти на ГЕРБ в Стражица сигнализира някогашният здравен министър и народен представител от ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов. Той беше депутат от Великотърновския район в последните два Народното събрание.

Случаят е от началото на тази седмица. В Стражица предстоят предварителни избори за кмет. На 27 септември е имало обществена среща сред симпатизанти на партията и поданици на града с претендента за кмет Георги Бянов, подсилен от ГЕРБ-СДС.

По-малко от 24 часа след събитието част от присъстващитеполучават призовки от Министерство на вътрешните работи да се явят в районното полицейско ръководство в града, се споделя в известие до медиите от пресцентъра на ГЕРБ.

В срещата е взел участие Димитър Панов, който поддържа претендента за кмет на ГЕРБ-СДС. Той не членува в партии, само че след срещата получава призовка от Министерство на вътрешните работи. Панов твърди, че до момента единствените му визити в полицията са били за вадене на нова персонална карта и за заплащане на фишове.

На срещата Димитър Панов е разговарял с Костадин Ангелов, като двамата разискали " въпроси, свързани със здравната рецесия и неналичието на съответна реакция от страна на служебните държавни управления на Румен Радев ", се споделя в известието на ГЕРБ.

Панов споделя, че от полициятаму обяснили, че го викат поради частичните локални избори в Стражица на 3 октомври, когато ще се избира кмет.

" Това е извънредно недодялан полицейски произвол. Бойко Рашков и Румен Радев връщат най-мракобесните години от по този начин наречената милиционерщина и това се случва още от предходните избори. Всички симпатизанти на ГЕРБ обаче дано бъдат спокойни - ще осигурим отбрана и юрист на всеки, който е притискан с такива тоталитарни похвати, вид Държавна сигурност ", споделя Костадин Ангелов.

По думите му с изключение на Димитър Пановна сходен произвол са били подложени още десетина души, участвали на проведената от ГЕРБ среща.

Към момента няма публична позиция от страна на Министерство на вътрешните работи по случая.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР