За Грета Тунберг, която навърши 18 преди дни, предстои година,

...
За Грета Тунберг, която навърши 18 преди дни, предстои година,
Коментари Харесай

Грета Тунберг с нов апел: Трябва ни пробуждане

За Грета Тунберг, която навърши 18 преди дни, следва година, в която би трябвало да се направи нещо решаващо за климата.

В изявление за ДПА шведската екоактивистка цитира предварителни данни, които демонстрират, че през 2020 година поради COVID-19, от който и самата тя се болести и излекува, 7-процентнотно понижение на въглеродния диоксид в действителност е изчезнало и повишението на концентрацията на CO2 във въздуха резервира равнищата си от 2019-а. „ В момента използваме въглеродните бюджети. Тези цели за 2050 или 2030 година няма да значат нищо, в случай че до тогава сме употребявали тези бюджети “, изясни тя.

На въпрос дали Байдън е верният човек за огромни обрати във връзка с битката с климата Тунберг отговори, че към момента не може да каже. „ Ще би трябвало да изчакаме и да забележим. Предполагам, че времето ще покаже “, сподели екоактивистката.

„ Според мен това, което би трябвало да се случи, е събуждане. И би трябвало да осъзнаем какво би трябвало да се направи. Трябва да спрем да се фокусираме върху тези неразбираеми, далечни и мощно хипотетични цели и в действителност да се примирим в това, че би трябвало да се променим в този момент “, добави още Тунберг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР