За “Градове на бойната слава” са обявени градовете Добрич и

...
За “Градове на бойната слава” са обявени градовете Добрич и
Коментари Харесай

Добрич и Тутракан - градове на бойната слава

За “Градове на бойната слава” са оповестени градовете Добрич и Тутракан. Това стана след единомислещото гласоподаване на народните представители от Комисията по защита " за " плана за решение. Това са първите градове в България с подобен статут.
В претекстовете на решението е записано, че с този акт ще се отдаде дължимата респект на починалите в двете борби за обединяването на България и ще бъде задоволено желанието на жителите да се върне паметта на българите за тези славни събития.
Добричката и Тутраканската епопея са едни от най-драматичните събития по време на Първата международна война. В двете редом протекли сражения Трета българска войска, под командването на ген. Стефан Тошев, дават началото на освобождението на Южна Добруджа.
Вносители на предлагането са ген. Константин Попов, ръководител на Комисията по защита, ръководителят на Народното събрание госпожа Цвета Караянчева, народните представители Пламен Манушев, Христо Гаджев, Алтимир Адамов, Даниела Димитрова и Александър Сабанов. Инициативата е подкрепена от Министерство на защитата и от Националното съдружие на общините. Решението няма административни последици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР