За голямо съжаление се сбъднаха очакванията. Ясно е, че става

...
За голямо съжаление се сбъднаха очакванията. Ясно е, че става
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Винаги има заплаха, когато на около 400 км се водят военни действия

За огромно страдание се сбъднаха упованията. Ясно е, че става въпрос за пълномащабна офанзива. Конфликтът ще се задълбочи. Това, което прави Путин води до задълбочаване на солидарността в НАТО - съобщи някогашният боен министър Николай Ненчев.

Той сподели, че от случилото се излиза наяве, че на Путин не може да се има вяра: “Путин струпваше войски, когато твърдеше, че ги изтегля”. Според него е допустимо да избухнат други районни спорове.

По думите в следствие е допустимо да се включат и други страни в спора.

Ненчев изрази безпокойствие за държавните ни граници: “Не се стигна до ясна и безапелационна позиция от Народно събрание. Това е неприятен сигнал, тъй като значи, че политическите сили, които поддържат държавното управление, не са единни”.

Бившият министър на защитата чака провокации на хибридно равнище: “Ще се засилят разнообразни организации, които да осъществят зловредна активност. Ако Путин успее да изкара една страна от Европейски Съюз и НАТО, това ще е огромен триумф за него”.

“Не чухме нищо от страна на МО. Очевидно слабото звено в Министерски съвет е министър Янев”, безапелационен беше Ненчев пред Нова телевизия.

„ Българската страна би трябвало да вземе бързи и съответни ограничения, доста сме закъснели. Винаги има опасност, когато на към 400 км от нас има военни дейности. Преди всичко приканвам за единение и да вземем допустимо най-хубавите решения за подготовка за разгръщане на този спор, който може да засегне и други региони на Европа”, разяснява Ненчев.

„ Още през днешния ден би трябвало да се вземе решение за укрепване на батальона на НАТО. Очевидно се касае не просто за местна експанзия, а за огромна военна акция. Министерски съвет би трябвало да предложи на Народно събрание проект за действие”, съобщи някогашният боен министър.
ТЕМА преди 4 минути 21 преди 14 минути 174 преди 15 минути 389
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР