За голямо съжаление 10-12 надзиратели и неколцина от ръководния състав

...
За голямо съжаление 10-12 надзиратели и неколцина от ръководния състав
Коментари Харесай

Горещо версия: Оръжието, с което софийските затворници духнаха, е внесено с...

" За огромно страдание 10-12 надзиратели и неколцина от управителния състав не са си свършили отговорностите в тази ситуация с бягството от пандиза. Допуснали са пропуски, не са упражнили задоволителен надзор. Някои от нарушаванията са, че не са направили обиски. В хода на ежедневния живот в пандиза, по време на придвижването им, би трябвало да се претърсват, те не са били претърсени близо час. Ще има дисциплинарни производства ". Това сподели заместител правосъдният министър Николай Проданов в ефира на предаването „ Денят на живо” по Канал 3.

" В резултат на осъществената инспекция не успяхме да установим по какъв начин оръжието е влезнала в пандиза. Едно от догатките е, че то е влезнало с храната в кухнята. Другото е, че е влезнало в пратка до пандизчиите. Едно оръжие умерено може да бъде разглобено и да бъде вкарано с тези движимости. Техниката с която разполагаме не е от най-надеждните ", обясни той.

Зам.-министърът заяви още, че електроните гривни на наказаните на домакински арест към този момент се доставят в Министерство на правораздаването. ”Миналата година заварихме един план, който не беше задействан. Вече има подписан контракт с компания и безусловно тези дни се доставя техниката. Предвижда се към края на ноември всичко да е завършило, компанията, която ги доставя даже сподели, че може да стане по-рано”, съобщи Проданов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР