За голяма част от човечеството утрото започва със сигнала на

...
За голяма част от човечеството утрото започва със сигнала на
Коментари Харесай

Будни ли сте? Или някои начини за разсънване

За огромна част от човечеството утрото стартира със сигнала на алармата, оповестяваща, че е време за ставане. Отдавна са отминали дните, когато будещият звън бе функционалност само на стайния часовник и разсънваше по много неприветлив метод. Сега към този момент с помощта и на мобилни телефони всеки може да стане от леглото със саундтрака на обичана ария, нечий смях или прелестен глас. Технологиите обаче напредват и в това отношение - появяват се безчет благоприятни условия да се изберат освен забавен тон или мелодия, които да пресечен съня на хората. Работата на най-модерните будилници се концентрира и върху задачата самият развой на отварянето на очите да става оптимално бързо, удобно и даже извънредно. И това в действителност е допустимо.

Хората, които не съумяват да се разсънят от нежното позвъняване на алармата, е добре да потърсят нещо по-съществено и разтърсващо в дословния смисъл на думата. Създателите на новия будилник Fire Bell Alarm Clock, въодушевен от звуците на пожарна сирена, подсигуряват, че устройството може да вдигне от леглото и мъртвите. Върху цифровия екран се вижда настоящото време, мъчно може да се пропусне и огромният червен кръг, изглеждащ като копче за повикване на огнеборците. Часовникът има и функционалността за "още 5 минутки " като жест към тези, които употребяват всеки комфортен мотив, с цел да се излежават.



Новата разработка на студентка от Тайван пък е още по-оригинална: с цел да се изключи джаджата, наречена Blowfly (в превод - муха месарка), на първо време би трябвало да се... хване! А това въобще не е лесна работа, тъй като този будилник лети в дословния смисъл на думата. За задачата дребното устройство е снабдено с перка и с нейна помощ се издига във въздуха, когато настава времето за пробуждане. Уредът издава и много противен бръмчащ тон, който изкарва отдолу под завивките и най-големите поспаланковци. Предполага се, че до момента в който тича след хвърчащата тревога, притежателят й ще се разсъни много бързо и даже неумишлено ще направи и утринната си гимнастика.



Забелязвали ли сте, че продължителното седене пред компютъра способства за основаването на по-напечени обстановки в общуването с сътрудници и близки хора? За да се отстрани огромното неспокойствие и взаимното обтягане на нерви в офиса и вкъщи, добре е да се вземат ограничения по отношение на някои елементи от интериора, които да допринесат за отпущането и битката с напрежението. Тази задача сполучливо извършва и антистресовият будилник MoodiCare Clock. Тайната му се крие в предаваната от него приятна светлина, която непрестанно, само че ненатрапчиво трансформира седемте си цвята - от червен на виолетов, от наследник на зелен и така нататък Създателите на този часовник твърдят, че устройството способства за понижаване на всекидневния напън от забързания метод на живот и даже повдига настроението. Не е изненада и фактът, че ярката джаджа е снабдена и с много други функционалности, присъщи за сходни разработки: като се изключи че демонстрира точното време в разнообразни формати (по избор от потребителя), предлага и опцията да се виждат настоящата дата, денят от седмицата и температурата на въздуха по Целзий или Фаренхайт. Освен това може да се употребява функционалността за релаксираща сънливост и да се избере най-подходящата мелодия за пробуждане от 8 вероятни.



За феновете на още по-необичайни и даже жестоки часовници е основан Dangerbomb Clock. Всеки път, изключвайки алармата му, тези хора се усещат като същински сапьори, боравещи със самоделно взривно устройство. В случай че не съумеят да "неутрализират " верните жици (комбинацията всякога се избира на инцидентен принцип), се задейства извънредно неприятна сирена, която ще звучи, до момента в който "бомбата " не бъде обезвредена. Истинско тестване от ранни зори, нали? С една дума, в случай че желаете от сутринта да опъвате нервите на цялото домочадие, този часовник е съвършен за задачата.



Сред новите истински разработки за пробуждане е и Puzzle Alarm Clock. Горната част на будилника наподобява като пъзел от 4 детайла. Когато се включва алармата, те се разхвърчават в разнообразни направления. Единственият метод да се спре звъненето и да накарате будилника да млъкне е да станете от леглото, да намерите детайлите, да ги сглобите вярно и да ги върнете на мястото им (което е много мъчно, когато сте още в царството на Морфей). След сходни физически и умствени извършения желанието за сън изчезва от единствено себе си.



Колко е хубаво, че по света има неординерно мислещи хора, с помощта на които се появяват забавни и даже куриозни изобретения. Сред тях е и "живият " будилник. С извънземното Nobby може да се комуникира по много разнообразни тематики. Например с изключение на на класическото "Колко е часът? ", устройството съответно и прелестно ще отговори на въпроса "Как наподобявам? " - "Превъзходно! ". Може да бъде помолено и да извърши някое парче, и в случай че е в положително разположение на духа, безусловно ще го направи. В противоположен случай, искрено ще заяви: "Не съм в въодушевление! " И въпреки всичко главното обвързване на джаджата е да разсънва стопанина си. Когато настъпи заложеният авансово час за ставане, Nobby пуска алармата, придружавайки я с думите "Време е! Събуждай се и започвай да сияеш! ". Ако обаче заръките му не се извършват, стартира да се ядосва и става много недодялан, казвайки: "Извади си пръстите от ушите! " Изключването на джаджата е допустимо по няколко метода: в случай че я натиснете по "врата " (но не и прекомерно мощно, другояче ще се разсърди и ще спре да ви говори) или извикате по-силно: "Млъкни! " А за задачата е належащо много да се разсъните, нали?



Съществуват доста теории, съгласно които времето на пробуждане въздейства върху настроението и надали не дефинира по какъв начин ще протече денят ви. Явно точно за да се усъвършенства този развой е фиктивен и новият часовник aXbo. Той не се нуждае от изтъкване на точното време за ставане, задоволително е да му се зададе избран период, в който би било добре да се прекъсне сънят ви. Според основателите на джаджата, тя наблюдава и проучва дишането и придвижванията ви, до момента в който спите, и пресмята оптималния (според нея) миг за включването на алармата. Комплектът към този будилник включва и чифт гривни, с помощта на които може да се употребява по едно и също време от двама души. Трудно е обаче да си представим по какъв начин работи единствено при единия, без да го усети и другият. Но очевидно това е една от тайните, налични за тези, които са платили 300 $ за знамение устройството.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР