За година свлачището край плажа „Свети Тома“, който е продължение

...
За година свлачището край плажа „Свети Тома“, който е продължение
Коментари Харесай

За година плажът край Алепу е брегоукрепен с 4-етажна сграда на груб строеж

За година свлачището край плажа „ Свети Тома “, който е продължение на известния шофьорски плаж от кино лентата „ Оркестър без име “, при Алепу е брегоукрепено с четириетажна солидна постройка на недодялан градеж.

„ Това което виждате, по план, е брегоукрепване в основите и хотелски комплекс, който да изплати разноските по брегоукрепването . Подиграват ни се по най-безпардонния метод. Това е фрапантен парадокс на ръководството на страната ни. “ Това е написано към оповестената през днешния ден фотография на Facebook страницата на групата „ Бетономорие “.

Случаят нашумя при започване на предходната година. Тогава бяха направени редица инспекции от държавните органи. Те откриха, че всичко е изрядно и се прави единствено брегоукрепване на терена. Това е първия стадий от построяването на продължението на съществуващото наоколо ваканционно населено място „ Свети Тома “ от строителната компания „ Главболгарстрой “. Дали ще бъде осъществен планът до дъно със строителството на самия хотел на плажа ще стане ясно в идващите години.

Реализацията на плана стартира в края на 2018 година с първия стадий - " подсилване на свлачище " наоколо до комплекса " Свети Тома ", където преди години земята се свлече съвсем до плажа.

Идеята е да се укрепи брега с хотел пред резервата " Алепу ", с цел да може да се избие инвестицията. Ваканционният комплекс ще е терасовиден и стартира на 30 м от морето, безусловно в самото свлачище.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР