За година, според статистиката на учените, в Огнения пръстен са

...
За година, според статистиката на учените, в Огнения пръстен са
Коментари Харесай

Учени: Страшно земетресение над 8 по Рихтер ще стане всеки момент

За година, съгласно статистиката на учените, в Огнения пръстен са се случили 60 хиляди трусове. Около 4700 събития са се случили единствено през последния месец, което не може да се планува.

Експертите допускат, че такава висока сеизмологична интензивност е симптом на иден прелом в Тихия океан. За да бъдем точни, Earthquake Track е пресметнал 59 841 трусове в региона на нараснала сеизмична интензивност. Поне 895 афтършока се случиха предходната седмица. Миналия месец - 4172 обилни (магнитудът надвиши 1,5 бала).

Учените считат, че скоро може да се случи земетресение с магнитуд 8 точки или даже по-високо. Това към този момент се е случвало и преди: през 1906 година 7,9-балови шокове опустошават целия град Сан Франциско. Земетресението умъртви над 3 хиляди души, 225 хиляди бяха ранени.

Геоложката работа на Съединени американски щати е уверена, че бедствието ще се случи в идващите тридесет години, макар че вероятността е 31%. При други 20% те са уверени, че в залива Сан Франциско ще се прояви мощна сеизмична интензивност. Според учените нещо извънредно ще се случи в скоро време.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР