За година и половина служебни правителства и редовното правителство на

...
За година и половина служебни правителства и редовното правителство на
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Предлагам на Асен Василев да покаже къде могат да се свият разходите

„ За година и половина служебни държавни управления и постоянното държавно управление на Кирил Петков дефицитът се натрупа и е двуцифрен, само че в милиарди “. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ някогашният финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов.

„ Медицината е описала добре положението, в което се опитваш да бягаш от действителността. Предлагам на Асен Василев да покаже къде могат да се свият разноските. Капиталовите разноски в идващия бюджет са от Плана за възобновяване и резистентност. Ако желаеме да ги махнем, това значи, че няма да усвояваме “, добави той.
„ Всички партии да изхождат от позицията „ наиграхме се “. Ако се внесе един план на държавния бюджет, да се запазят политиките и нищо да не се трансформира. В противоположен случай ще се стигне до наддаване с популизъм “.

Според него сега никой нищо не работи по приемането на България в еврозоната, а служебният министър на финансите не може да поеме тази роля, защото президентът не е декларирал обществено, че желае приемането, а и към момента няма работещо Народно заседание.
„ Инфлацията не е причина, а разследване от политиките през годините. В момента тя е предстояща. Войната в Украйна повлия на енергийните цени в Европа. Ако би трябвало да подлагаме на критика, ние имахме запас в енергетиката, с цел да смекчим удара “, добави Горанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР