За гласуване на президентските и парламентарни избори на 14 ноември

...
За гласуване на президентските и парламентарни избори на 14 ноември
Коментари Харесай

За гласуване на 14 ноември няма да се изисква зелен сертификат

За гласоподаване на президентските и парламентарни избори на 14 ноември няма да се изисква така наречен зелен документ, какъвто от 21 октомври е нужен за редица действия на закрито. Той няма де нужен и за членовете на секционните изборни комисии, покровителите и наблюдаващите, за които е целесъобразно, само че не и наложително да са имунизирани, разгласи в отговор на въпрос на публицисти представителят на Централната изборна комисия Росица Матева.

Според нея на следващия избор се чака да важат същите ограничения като на другите избори т.г., измежду които носене на маски, съблюдаване на отдалеченост, проветряване и стерилизация, а в случай че се постанова някакво стягане, то ще бъде разисквано с виновните за организацията на изборите.

В чужбина обаче ще важат ограниченията за съответната страна, т.е. по думите на Росица Матева в случай че някъде изискват подобен документ, гласоподавателите би трябвало да се съобразят. За откриване на секции зад граница са подадени 56 668 заявки отвън към този момент избраните 670 секции.

Централната изборна комисия е сключила контракт със " Сиела Норма " за доставка на още 1600 машини за гласоподаване. В страната устройства ще има в 9391 секции, а по две - в 2119 секции. Утре на районните комисии ще бъдат пратени 280 машини за проява. Отпечатани са и по 7 389 600 бюлетини за двата типа вота. Засега са регистрирани 6 наблюдателски организации, две от които интернационалните.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР