За гласовете на българските граждани на 2 октомври ще се

...
За гласовете на българските граждани на 2 октомври ще се
Коментари Харесай

На изборите на 2 октомври се явяват 24 партии и 7 коалиции

За гласовете на българските жители на 2 октомври ще се борят 24 партии и 7 обединения, или общо 31 обединения.

До 27 август в границите на регистрацията могат да се вършат промени - партии да се сплотяват в обединения или да отстраняват партии от състава си. Партиите също по този начин могат и да трансформират името си.

Това, което изрично не могат да вършат, прецизираха от ЦИК, е две обединения да се обединят в трета. Такава догадка съществуваше за обединенията " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Поглед и към близкото минало. 2021 година беше много натоварена и организирахме избори цели три пъти - два пъти единствено парламентарни, а един път - съчетани и с гласоподаване за президент и вицепрезидент.

На първия избор, през април, за присъединяване се записаха 30 обединения. Три месеца по-късно последва спад - 23 партии и обединения се бориха за гласовете на българите.

През ноември се явиха 26 партии. От тях обаче единствено 8 прескочиха бариерата от 4% и влязоха в 47-то Народно заседание. Сравнението демонстрира, че претендентите за изборите, които предстоят на 2 октомври, са рекорден брой - 31.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР