За гиганта в дизайна на чипове Nvidia бумът на изкуствения

...
За гиганта в дизайна на чипове Nvidia бумът на изкуствения
Коментари Харесай

Машината за печалби на Nvidia може да издържи на по-високи данъчни сметки

За колоса в дизайна на чипове Nvidia взривът на изкуствения разсъдък съответства с потребен интервал на извънредно ниски данъчни ставки. Преди десетилетие ефикасната данъчна ставка на компанията беше 17,4 %. Миналата година беше 12 на 100. Предходната година компанията не е заделяла безусловно нищо. Сега лихвите се повишават.

Променливите световни данъчни ставки трансформират възвръщаемостта на вложенията за мултинационалните компании в Съединени американски щати. Nvidia, да вземем за пример, счита Съединени американски щати, Китай, Германия, Хонконг, Индия, Израел, Тайван и Обединеното кралство за значими данъчни юрисдикции.

Данъчни тласъци и други облекчения значат, че даже в страни с идентични данъчни ставки фирмите не са изправени пред същите сметки. Изследване на доктор Хавиер Гарсия Бернардо от университета в Утрехт откри, че до момента в който Люксембург и Норвегия имат сходни равнища на законоустановен налог, мултинационалните компании в Люксембург заплащат единствено 1 % от брутния приход като налози, до момента в който тези в Норвегия заплащат до...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР