За ГЕРБ - чисто партийно и като стратегия за предизборната

...
За ГЕРБ - чисто партийно и като стратегия за предизборната
Коментари Харесай

Тома Биков: Ако ИТН върнат мандата веднага, избори би могло да има и на 2 юни

За ГЕРБ - чисто партийно и като тактика за предизборната акция, нямаме искания към това дали изборите да бъдат 2 в 1 или да са настрана. Това е ангажимент на президента. Така че – ще се съобразим с него ". Това съобщи  депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков пред Нова тв.

По думите му партията се „ старае да има позиция по въпроси, които зависят от нея ”. „ Мисля, че откакто през днешния ден президентът връчва мандат на Има Такъв Народ, в случай че те го върнат незабавно, би могло да се влезе в периода и за 2 в 1 избор. Дори би могло и за 2 юни да се влезе в период. Има задоволително време. Срокът не е изпуснат. Не виждам за какво е това напрежение ”, акцентира той.

На въпрос чука ли на вратата някаква конституционна рецесия, за каквато преди ден предизвести президента, той отговори: „ Има нова конституционна процедура. Тя е ясно написана – кои хора биха могли да заемат поста длъжностен министър председател. Доколкото видях, и президентът ще се съобрази с това. Не мисля, че сега има конституционна рецесия. Друг е въпросът доколко това е най-оптималният вид за тази процедура ”, уточни той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР