За генетично модифицираните (ГМО) храни сме чували най-различни неща, а

...
За генетично модифицираните (ГМО) храни сме чували най-различни неща, а
Коментари Харесай

Купуваш домати - оказва се разсад под прикритие СНИМКИ

За генетично модифицираните (ГМО) храни сме чували най-различни неща, а фактически дали сме попадали на такива хранителни артикули? Със сигурност да!

Генетично модифицираните организми са растения, животни и микроорганизми, генотипът на които е бил изкуствено променен благодарение на генно инженерство. Това значи, че генетичният материал е бил взет от различен организъм, с цел да може продуктът да зрее по-бързо, да е по-траен, да е резистентен на атмосферни промени и разнообразни вредители, да е по-вкусен и прелъстителен на външен тип.

Много хора се оплакват, че доматите имат усет на " пластмаса " - в действителност те нямат ни усет, ни аромат. Циркулира информация, която гласи, че множеството домати от супер маркета са ГМО модифицирани. Налагало се да бъдат такива, с цел да да узреят по-бързо, да се скапват по-късно и да наподобяват идеални като на фотография. Дали действително е по този начин, може да удостовери единствено специалист.

На домати със подозрения за ГМО е попаднала и Цве Гадевска, която в обществените мрежи установи, че не е удовлетворена от покупката си - доматите имали страховит външин тип, само че откакто ги е нарязала за ракийката:

" Купих през вчерашния ден тоз на тип страховит домат за салатата с ракийката, пък то се оказа, че в действителност разсад съм си била купила под прикритие. С такова нещо за пръв път още веднъж се сблъскват очите ми. Поздрави на всички от десният джоб на мъжа ми! ", написа тя във Facebook и споделя фотоси на доматите.



Снимки: Цве Гадевска / Facebook

Според Давид, който е измежду коментиралите обявата на Гадевска, това не е ГМО. Ето какво написа той: " При изстудяване, стопляне и по-късно отново изстудяване се получава тъкмо този миг. Проблемът не е,че е ГМО, а че идва от доста надалеч и не е съхраняван вярно. "
" Ми смятай какъв брой време е стоял откъснат - с цел да покълне семето... ", написа Мариян.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР