За „Газпром“ е останало да дострои 40 километра на газопровода

...
За „Газпром“ е останало да дострои 40 километра на газопровода
Коментари Харесай

За „Газпром“ е останало да дострои 40 километра от сухопътния газопровод по Nord Stream 2


За „ Газпром “ е останало да дострои 40 километра на газопровода „ Грязовец – Конституционен съд (компресорна станция) „ Славинская “, който ще зарежда морския газопровод Nord Stream 2. Това е съобщил пред публицисти заместник-председателя на „ Газпром “ Виталий Маркелов.

„ От 800 километра от газопровода Грязовец-Славинская за нас към днешна дата остават по заваръчно-монтажните действия от порядъка на 40 километра “, е споделил той.
Заместник-председателят Олег Аксютин (оглавява и плановата компания „ Турски поток “ - South Stream Transport B.V.) също сподели, че в този момент готовността на обектите по газопровода „ Турски поток “ на турския бряг е 73 %.

„ По „ Турски план “ ние чакаме доставки на газ към 31 декември. Морската част към този момент е подготвена, сухопътната част има подготвеност от съветска страна до 100 %, а турската подготвеност е 73,5 % и чакаме през ноември цялостна строителна подготвеност. Необходимо е да се проведат пускови действия. Там към момента има сътрудници, които строят продължението на газопровода. Затова се ориентираме към последната десетдневка на декември “, е споделил Аксютин.

„ Турски поток% е план за газопровод от Русия за Турция през Черно море и след това до границата на Турция с избрани страни. Първата тръба от газопровода е предопределена за турския пазар, а втората – за страните от Южна и Югоизточна Европа. Капацитетът на всяка от тръбите и 15,75 милиарда куб м газ годишно. Дейностите по морската част на газопровода се правят от компанията South Stream Transport B.V.
Проектът „ Развитие на газотранспортните мощности ЕСГ Северозападен район, сектор Грязовец-КС „ Славинская “ плануват доставка на газ за експортния газопровод „ Северен поток 2 “, заводът „ Балтиский СПГ “ и газохимично произвеждане в пристанището Уст-Луга, а също и други вероятности за потребителите от Зеверозападна Русия, се прецизира още в информацията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР