За гавра от страна на Министерството на образованието и науката

...
За гавра от страна на Министерството на образованието и науката
Коментари Харесай

Скандал! От МОН карат 10-годишни деца да си избират пола /снимка/

За подигравка от страна на Министерството на образованието и науката алармира майка на възпитаник в четвърти клас. Сигналът беше оповестен на Facebook страницата на групата „ Да опазим християнското семейство” и провокира вълна от яд и неодобрение от страна на родителите.
В приложението, с което синът й работи в час по компютърно моделиране, децата попълнят въпросник, в който би трябвало да си избират всред няколко пола, измежду които – „ небинарен”.
„ Кой закон кара децата ни да си избират пола? Ако тези, които пишат закони, не ги извършват, тогава кой?!?”, пита възмутено Полина Христова.
„ Аз не мога да схвана за какво бъркат половата ориентировка и психическото разстройство с пола!!! При раждането се гледат половите органи – или са мъжки, или са женски. Други няма!!!”, отсича и Ирина Минчева.
"Гейове или хомосексуални е имало, има и ще има. Аз не съм срещу тях. Всеки е свободен да си ляга с който си желае. Аз съм срещу да се трансформира визията за мъж и жена като цяло, а и на всичкото от горната страна объркват и децата и тяхната душeвност! ", написа още тя.
Въпросното приложение, в което майката е засякла скандалния въпросник, се назовава Scratch. А компютърното моделиране, което учи синът й, е част от образователната стратегия на държавно учебно заведение.
Огромна част от децата даже не схващат какво значи "небинарен " пол. Най-основното определение за небинарните (non-binary) е, когато половата еднаквост (т.н. джендър) на един човек не се вписва в общоприетата концепция за мъже и дами или когато човек не се припознава като част от нито един пол. Най-често небинарните хора употребяват за себе си местоимения като те, тях, техните. Психолозите пък възприемат сходно държание като психическо разстройство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР