За Франциск призивът е донякъде личен: по-рано тази година, генерирано

...
За Франциск призивът е донякъде личен: по-рано тази година, генерирано
Коментари Харесай

Папата, някога жертва на изображения, генерирани от AI, призовава за договор за регулиране на изкуствения интелект

За Франциск апелът е ненапълно персонален: по-рано тази година, генерирано от AI изображение на него, облечен в първокласно бяло пухено яке стана вирусен, показвайки какъв брой бързо реалистичните дълбоки подправени изображения могат да се разпространят онлайн.

Съобщението на папата беше оповестено единствено няколко дни откакто договарящите от Европейския съюз осигуриха краткотрайно утвърждение на първите в света всеобхватни правила за ИИ, които се чака да служат като златен стандарт за държавните управления, обмислящи личните си регулации.

Изкуственият разсъдък притегли вниманието на света през миналата година с помощта на спиращия дъха прогрес на авангардни системи като ChatGPT на OpenAI, които зашеметиха потребителите със способността да основават човешки текст, фотоси и песни. Но технологията също породи страхове по отношение на рисковете, които бързо разрастващата се технология основава за работните места, поверителността и отбраната на авторските права и даже за самия човешки живот.

Фр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР