За федералното правителство на Германия от решаващо значение беше България

...
За федералното правителство на Германия от решаващо значение беше България
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Германия Нанси Фезер: Заставаме зад членството на България в Шенген

За федералното държавно управление на Германия от решаващо значение беше България да извърши критериите на Европейската комисия във връзка с участието в шенгенското пространство. Според нас тези критерии бяха изцяло покрити и изпълнени още предходната година. Затова ние изрично и единомислещо заставаме зад пълноправното участие на България в Шенгенското пространство. Това съобщи немският федерален министър на вътрешните работи и родината Нанси Фезер при визитата си на граничния пункт „ Капитан Андреево ".

Тя беше придружавана от служебния вътрешен министър Калин Стоянов. Той благодари на немското държавно управление и на Фезер за високата оценка, твърдата, поредна и дейна поддръжка за Шенген. От 2008 година немският вътрешен министър не беше посещавал България, напомни Стоянов.

Министърът разясни, че на диалозите са били разисквани двустранното съдействие в региона на вътрешните работи, граничното ръководство и положението по линия на незаконната миграция. Стоянов изнесе данни, съгласно които от началото на годината до момента българо-турската граница са се пробвали да преминат малко над 7 000 жители на трети страни, до момента в който за същия интервал предходната година броят им е бил 27 000 души.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР