За евтината пропаганда са нужни две основни (много други, но

...
За евтината пропаганда са нужни две основни (много други, но
Коментари Харесай

Смешен плач. Украинските туристи у нас са били 4 пъти повече от руснаците

За евтината агитация са нужни две съществени (много други, само че две ОСНОВНИ) неща: 1. Тъпа публика; 2. Уплашена аудитория, която не смее да каже, че не има вяра. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2489
Разбирам, че руснаците ги е боязън да са срещу „ царя “. Разбирам, че огромна част от тях към този момент са прелели в другата рубрика – „ тъпа аудитория “. Разбирам, че това е плод на епохи робство.

Руснаците не са доста положителни в отхвърлянето на водачи, в превратите, по този начин да го кажем. Един Хрушчов и толкоз. 

Но те нямат никаква друга позиция. Тя е неразрешена. 

Дори няма да се отплесвам към разсъждения за плачливите путинисти и „ русофили непременно “, които реват, че са им спрели съветската държавна телевизия (не филмовите, не свободните съветски малките екрани, не… държавната), до момента в който дума не обелват за цензурата в Русия. За тях не ми се приказва, те са мъртви души (по великия украински стихотворец Гогол). 

Какво…? Чудите се какво значи „ русофили непременно “ ли? Означава, че са влюбени във всичко, идващо от Русия – от Чайковски до Сталин, без цедилка. Не позволяват нищо неприятно да се допусна, че е пристигнало от Русия. Винаги се пробват да ти пробутат „ пакетна договорка “. Покрай Чайковски и Толстой се пробват да ти набутат и Сталин и Путин. И като кажеш, че Сталин е гнида, ти четат лекции: „ Ти знаеш ли какъв брой е дала Русия на света, тва Толстой, тва Чайковски “, нищо, че имат три книги у тях, две са управление за приложимост на пералнята и микровълновата, а Чайковски не са сигурни много-много с какво е прочут. А какво общо имат Толстой и Сталин или Путин… е мистерия за пелменската им душа. 

Но…

… само че да се върнем на информацията и дезинформацията. 

Руснаците са жертва на личната си политическа система, те са потопени в тресавище от неведение и закани. 

Какъв е казусът на българите, които са путинисти? Те имат достъп до цялата информация, само че избират да имат вяра на пропагандата? Глупаци? Не, не всички. Някои виждат истината и избират да дават публичност на лъжата. Просто са почитатели на режима. Всички сме виждали почитатели на футболен тим, който е в тъпо положение, само че почитателите го поддържат. 

Това са прочувствено недоразвити човеци, които – въпреки (някои да са) относително интелигентни – са прочувствени инвалиди. 

Затова тук пропагандата вирее като гъби след дъжд. Благоприятна среда. 

Как може да се стигне до там, че да се говори… и то на високо държавно равнище, а освен сред елементарните хора – за заплаха от „ отлив на съветските туристи “? 

Кратка информация с Национален статистически институт (която може да направи всеки, стига да желае, ) сочи, че през 2021 година сме имали 134 971 съветски туристи. 

А украинските туристи са били 467 323. 

Ако запазим съветските, ще изгубим украинските. Кое, съгласно вас, гении макроикономически, е повече: 134 или 467? М?

Значи ни баламосват. Не може да са толкоз тъпи. 

А „ хотелиерите “ (кавичките не са случайни), които плачат за „ съветските “ туристи, вършат ли разлика сред съветски и украински или всеки, които им приказва на съветски, за тях е съветски екскурзиант? Какво е това? Тъпотия? Носталгия по Борис и Наташа и рускините, лесна плячка за „ гларусите “ по морето? 

Защо всички би трябвало да повтаряме и преповтаряме тая тъпа мантра: „ Ами съветските туристи? “

За „ великите съветски пазари “ да приказваме ли? Ето ви справката за великата търговия… В Северна Македония имаме експорт за 57,3 млн. лева за 2021 година С великия съветски пазар имаме… 55,7. 

Тези, които знаят истината, се снишават и трайкат, тъй като рублите към този момент са платени, не е комфортно някак си… А другите даже не си вършат труда да ревизират „ различната “ позиция, с която ги тъпчат, опира ли на обстоятелства или е беседа за Иванушка Глупака. 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР