За Европа е ясно, че без САЩ трудно може да

...
За Европа е ясно, че без САЩ трудно може да
Коментари Харесай

Цветанов: За Европа е ясно, че без САЩ трудно може да гарантира сигурността си

За Европа е ясно, че без Съединени американски щати мъчно може да подсигурява сигурността си. Доналд Тръмп и Съединени американски щати не могат да бъдат врагове на Европа. Напротив – Съединени американски щати са били и ще продължат да бъдат стратегически сътрудници на Европа. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на полемиката „ Възможна ли е Европа преди всичко “, която се организира през днешния ден в Дома на Европа в София. Събитието бе проведено от Европейския съвет за външна политика.
 1_1000x750  2_1000x750  3_1000x750  8_1000x750  9_1000x750
„ За да запазим демокрацията и правовия ред, преди всичко би трябвало да подсигуряваме сигурността. Тя също по този начин е гаранция и за непоклатимост и стопански разцвет “, разяснява Цветанов, който е и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание. По думите му сега на територията на Европа не се водят тежки спорове, само че оттатък Стария континент има доста тежки такива, които непроменяемо рефлектират върху него.

„ Всички си спомняме каква миграционна вълна се насочи към Европа и провокира разтърсвания в другояче постоянни страни “, означи той. Цветанов изясни, че членките на НАТО, в това число и България, са поели ангажимент 2% от Брутният вътрешен продукт да отива за защита. В тази връзка той уточни, че решението на Народното събрание да даде мандат на държавното управление да води договаряния за закупуването на самолети F-16 е извело на челен път значимостта от това България и Европа да имат стратегическо партньорство със Съединени американски щати. „ Помощта на Съединените щати е основна в решаването и на Черноморския въпрос. Европа мъчно би могла да се оправи с въздействието на Русия без Съединени американски щати, както и противоположното “, сподели още той.

Председателят на ПГ на ГЕРБ съобщи, че изборите за членове на Европейския парламент през месец май ще бъдат основни, тъй като те ще покажат накъде отива Европа и дали дългогодишните връзки със Съединени американски щати ще продължат да се надграждат. „ Очаквам Брекзит да бъде употребен от разнообразни придвижвания в страни-членки на Европейски Съюз като апел и те да последват техния път. Фалшивите вести, прокарващи антиевропейски и антиамерикански настроения, предизвикат спор нужно ли е това партньорство Европа-САЩ, а това е само в интерес на трети страни “, изясни Цветанов. Според него някои онлайн медии прекомерно явно желаят да манипулират публичното мнение и изрази мнение, че България е подложена на хибридна офанзива.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР