за евентуална схема в болница Лозенец с трансплантации на органи

...
за евентуална схема в болница Лозенец с трансплантации на органи
Коментари Харесай

И в Русия обърнаха поглед към схемата с трансплантации на органи, за която съобщи здравният министър

за възможна скица в болница " Лозенец " с трансплантации на органи за богати чужденци от небогати източноевропейци, главно украинци, откриха отзив и в съветските медии.
Поглед към абсурда обръща РИА Новости, написа БГНЕС. Руската организация написа, че " във всички случаи донори са млади украинци и молдовци, а получателите са жители на Израел, Оман и Япония. За да легитимират интервенциите, клиниката ги е записвала като родственици на получателите.
 Проф. Костадин Ангелов: Лично аз разпоредих сигналите за болница Лозенец да бъдат изпратени до ДАНС и ГДБОП Проф. Костадин Ангелов: Лично аз разпоредих сигналите за болница " Лозенец " да бъдат изпратени до ДАНС и ГДБОП
Проверката в " Александровска " беше една наказателна акция, откакто не откриха нищо за мен като министър да ме нападат, взеха решение да ме...
Получателите на органи заплащат от 50 000 $ за бъбрек, като публично към половината от сумата се внася незабавно. Донорът получава от 5 до 15 000 $ ", сподели българският публицист Ивайло Йолчев. Той добави, че към момента не е известно дали имената на пациентите в болничното заведение са измислени или схемата е употребила подправени паспорти.
" Известни са единствено имената на някои донори от Украйна - Валентин, Артем, Руслан и други. Някои от тях са работели в Европа и са решили да завоюват спомагателни пари по този метод ", сподели българският кореспондент.
Думите му бяха доказани пред РИА Новости от жителката на Лвов - Оксана Фиедив, която през последните години е била в няколко европейски страни, с цел да работи.
" Поради пандемията работата понижа, а доста от приятелите ми търсят опция да печелят повече. И се съгласяват да продадат бъбрек или даже част от черния си дроб ", сподели тя. Според нея, за това можете да получите няколко хиляди $, само че има риск да умрете.
Преди две години в област Лвов 20-годишен мъж продал бъбрека си, с цел да провежда превъзходна женитба. Казал на околните си, че е отпътувал да работи в чужбина. Младежът донесъл 15 000 $ вкъщи, оженил се и умрял няколко седмици след тържеството. По тялото му е открит белег от бъбречна интервенция. Не било допустимо да се разбере на кого и къде е продал бъбрека си.
 Здравният министър назначи ново управление на МБАЛ Лозенец Здравният министър назначи ново управление на МБАЛ " Лозенец "
Служебният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, в качеството си на принципал на МБАЛ „ Лозенец “, освободи настоя...
Както сподели Вадим Резниченко, специалист по трафика на хора и противозаконни трансплантации, в тази област работят транснационални незаконни групи, които включват висококвалифицирани лекари. " По-специално, доста клиники за трансплантация " на черно " са ситуирани в Турция, както и в Китай и Египет ", съобщи той.
А предходната есен в Истанбул бяха арестувани над 10 души, в това число украинци, които са били подготвени да продадат органите си.
Болница " Лозенец " - отличник в трансплантациите
, 20 от общо 26 трансплантации през тази година са осъществени в болница " Лозенец ". Това се вижда в статистиката за осъществените присаждания на органи, поддържана от организация " Медицински контрол ".
За интервал от 2004 до 2018 година болничното заведение има единствено 15 такива трансплантации. Лидер по това време е УМБАЛ " Александровска ", която за същия интервал е направила 120 бъбречни трансплантации от жив донор.
 Бенатова: От болница Лозенец лъжат, че сами са подали информация на НЗОК за серийната техническа неточност Бенатова: От болница Лозенец лъжат, че сами са подали информация на НЗОК за серийната " техническа неточност "
" Току що чух по Българска национална телевизия, че болница Лозенец сама била подала информация на НЗОК за серийната " техническа неточност " за близо 300 000 лв. и ня...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР