За ЕС единственият начин за разрешаване на израелско-палестинския конфликт е

...
За ЕС единственият начин за разрешаване на израелско-палестинския конфликт е
Коментари Харесай

ЕС призовава Израел за решение на кризата в Газа с две държави

За Европейски Съюз единственият метод за разрешаване на израелско-палестинския спор е правилото за " двете страни ". Позицията на Европейски Съюз разискаха през днешния ден в Брюксел външните министри от общността.

В диалозите участваха и сътрудниците им от Израел и Палестина, както и първите дипломати на Йордания, Египет, Саудитска Арабия. Израел отхвърля концепцията за взаимно битие на израелска и палестинска страна и чака поддръжка от страна на Европа за дейностите си против терористичната организация Хамас. 

 

За първи път след терористичната офанзива на Хамас против Израел в Брюксел отиват израелският и палестинският дипломати. Европейските страни са много разграничени в мненията си във връзка с това, което се случва Газа, най-много по отношение на филантропичната обстановка. Някои от европейските страни желаят наказания против Израел. Европа обаче е единна във връзка с това какво може да бъде дълготрайното решение на спора и то е - " две страни ". 

 

Израелският и палестинският външни министри пристигнаха в Брюксел и разговаряха с европейските си сътрудници, само че не по едно и също време, а поотделно. Европейските министри са единни за осъществяване на концепцията за " двете страни " - спокойно взаимно битие в района на израелска и палестинска страна.

Израел не приема предлагането за двете страни. Страната чака от Европа цялостна поддръжка за неутрализирането на терористичната формация Хамас.

Според палестинския външен министър обстановката в Газа е " отвън надзор ".

Българският външен министър разяснява и готвената от Европейски Съюз задача за обезвреждане на хутите в Червено море, които атакуват кораби и взимат за заложници моряци, в това число българи, в символ за взаимност в палестинците в Газа.

Габриел още веднъж изрази поддръжката на България за Израел и правото на страната да се пази. Според филантропичната рецесия в Газа би трябвало да е приоритет за Европейски Съюз.

  



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР