За енергийното ниво на семейните скандали, споделено от родения в

...
За енергийното ниво на семейните скандали, споделено от родения в
Коментари Харесай

Скандалът е процес за предаване на енергия ~ Александър СВИЯШ

За енергийното равнище на фамилните кавги, споделено от родения в Казахстан публицист и психолог Александър Свияш, основател на неповторима методика за взаимоотношение на индивида с околния свят.

Vampire (1894), Edvard Munch

Скандалът е развой за предаване на сила

Нека кажем няколко думи за свадите, съпътстващи фамилния живот при множеството хора. Зетят и тъща­та, снахата и свекървата, мъжът и дамата - това са познатите ни двойки участници в споровете, не е ли по този начин? Какво лежи в основата на свадите, по какъв начин би трябвало да се държим, когато ни предизвикат към ядосан изблик?

Да се отговори на този въпрос може на няколко равнища. На енергийно равнище всеки скандал се явява развой на предава­не на сила от един човек (енергодонор) на различен човек (енерговампир). Най-често абсурдът поражда тогава, когато на единия пар­тньор не му доближават виталните сили, които се получават по елементарния път - посредством храната, въздуха, заобикалящата ни среда. В резултат на някакви болестни процеси на организма стартира да не му доближава сила, а да боледува или умира на него не му се желае. Затова той търси други способи за енергийно зареждане. И ги намира - схваща, че може да черпи сили от другите хора, а това се получава най-лесно в моментите на мощни прочувствени (и енергетични) прояви. И нормално не е значимо, че тази сила носи отрицателна информация - стига единствено да я има. Затова подобен човек, по-скоро в преклонна възраст, стартира да предизвика другия да избухне. В приложимост влизат всевъзможни средства - нравоучения, оскърбления, рецензия, груби изявления и т. н. Единствената цел е другият да се разгорещи и да ви каже всичко, което си мисли за вас. Какво си мисли, това няма значение. Важното е единствено да кипне и да изхвърли енер­гийния си подтик към вампира, подхранвайки го по този метод.

След шумните взаимни оскърбления участниците в сканда­ла усещат утешение и умиротворяване. Донорът - тъй като няма сили да продължи разногласието. Вампирът - тъй като си е получил порцията и може умерено да си живее за известно време. Спомнете си - белким не е било по този начин и при вашите спорове?

Така наподобява абсурдът на енергийно равнище. Именно по този метод го изясняват екстрасенсите и другите лечители, работещи на това равнище. Но то е междинно. Вие ще го разберете, когато прочетете идната глава - в нея ще разгледаме структурата на фините тела на индивида. Освен равнището на човеш­ката сила има и още няколко - на по-фини сили. И истинс­ката причина за свадите се намира точно там.

Това, което би трябвало в дълбочина да се разбере, е какво ле­жи в основата на дълготрайния дефицит на сила у чове­ка (вампира). Тук не преглеждаме случаите на краткотрайни енергийни пропадания. По-скоро, продължителният дефицит на витални сили се явява като разследване от „ възпитател­ния “процес против погрешно отношение в живота. За по-възрастните хора са присъщи осъждането на други­те (младите, богатите, здравите), обидата към живота, стреме­жът да натрапят личните си идеали на окръжаващите ги и други неправилни убеждения. Съответно техният „ наблюдаващ “ пуска в деяние „ възпитателните “ си способи, вследствие на кое­то се приключва естественото зареждане на организма с енер­гия и човек стартира да изпитва нужда от други източници на витални сили.

Скандалът е отстояване на личните идеали

Сега да поговорим за вас. Ако нямате идеализации, вас не е допустимо да ви предизвикат към скандал. Просто нищо няма да ви засегне дотолкоз, доколкото за вас всичко има ед­накво значение (или по-скоро е без значение). Ако съперникът ви откри метод да ви засегне, вие би трябвало да сте му признателни, тъй като е напипал таман онази полезност, на която вие прида­вате прекалено значение. Той в действителност ви оказва помощ да изва­дите на повърхността неправилните си убеждения, с цел да можете да ги отстраните. Практически е допустимо това да са да вземем за пример възгледите ви за възпитаването на деца, политическите ви убеждения, външният ви тип, умствените ви качества или които и да било други полезности, добити от възпитанието, образованието, публичното мнение и прочие Всеки човек си има собствен набор от идеали и точно тях визира вампирът, стараейки се да провокира вашето неспокойствие. Де факто той се явява като ваш доктор, доколкото ви показва кое е прекомерно скъпо за вас. Затова всеки скандал си е супер! Фактически това е безп­латна диагностика на вашите идеализации! И освен диагнос­тика, само че и лекуване. Доколкото вампирът с държанието, убежде­нията или постъпките си унищожава вашите идеализации! Той отхвърля вашите убеждения и в това време си живее, с цялото си съществувание, доказвайки тяхната погрешност. Отбележете това и се постарайте да бъдете признателен на този човек, който е съумял да ви въвлече в скандал. Той е вашият безвъзмезден доктор диагностик!

Разбирайки това, вие можете да вземете решение по какъв начин да участвате в назряващия спор. Вариантите са доста.

Вие можете да избегнете спора - да замълчите, да отидете някъде, да се измъкнете с смешки. В този случай вампи­рът няма да си получи порцията витални силици и ще продължи да се пробва да ви „ спипа “ или ще се насочи към различен човек (да речем върху дете с неговата незащитена психика).

Вие може да пожалите вампира и да влезете в спор. Един - два следени гневни изблика (ако са възможни в границите на вашия модел на държание в живота) няма да ви нанесат огромна щета, само че изцяло ще удовлетворят енергийно отслабения човек. След ден-два обаче ще ви чака същото забавление.

Освен да се превърнете в жив и деен участник в сканда­ла, вие можете да употребявате и други тактики. Например да пожалите провокиращия ви човек, да му посъчувствате. Мислено му пратете това, към което той се домогва - уваже­ние, внимание, самопризнание за неговата значителност, повишение на самооценката му и други По този метод самичък му оферирате сила, само че към този момент от друго качество. Вместо с вибрациите на гнева вие ще го подхраните с силата на любовта и милосър­дието. Възможно е той да успее да я усвои и тогава реакцията му може са бъде напълно непредвидена - чак до сълзи на разкая­ние и извинения. Но в случай че тази сила не го устройва, той ще продължава да ви предизвика към гневни реакции. Трябва да се означи, че някои вампири се хранят точно с силата на съчувствието и състраданието. Ето за какво те дълго и жално описват за нещастния си живот, пробвайки се да провокират вашето страдание.

Възможни са и други разновидности, само че всичко това са решения единствено на енергийно равнище. За да се прекратят кардинално конф­ликтите, е належащо да се възвърне естествената енергети­ка на болния човек (енерговампира). А това е допустимо единствено при смяна на мирогледа му и при извършване на основното условие на Живота: да одобри окръжаващия го свят подобен, какъвто е в реалност, и да не осъжда. Как да се реализира това - всеки си взема решение самичък. Но това е наложително изискване. 

От: „ Какво да сторим, когато нещата не вървят по този начин, както ни се желае “, Александър Свияш, изд. „ Фариел “, 2006
Картина: Vampire (1894), Edvard Munch, commons.wikimedia.org

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР