За експериментални субстанции говорят от Възраждане, когато стане въпрос за

...
За експериментални субстанции говорят от Възраждане, когато стане въпрос за
Коментари Харесай

Депутати-антиваксари от Възраждане признаха, че са ваксинирани

За " пробни вещества " приказват от " Възраждане ", когато стане въпрос за имунизациите против COVID-19. Казват го не от кое място да е, а от парламентарната естрада.

На 5 януари 2022 година заместник-председателят на Народно събрание от " Възраждане " Цончо Ганев разяснява, че въвеждането на зелен документ за достъп до постройката на Народното събрание е опит депутатите от партията да не бъдат допускани до работните си места. Нищо, че достъпът ще се реализира освен с документ за имунизация, а и с документ за отрицателен тест, както беше гласувано в петък, 7 януари т.г.

Припомняме, че в пленарната зала на Народното събрание се струпват вкупом минимум 240 депутати, към тях прибавяме десетки публицисти и административни чиновници на законодателния орган. На фона на това, депутатите от " Възраждане " в никакъв случай не носят маски в постройката.

Ще бъде ли " отсечен " достъпът на депутатите от партията с въвеждането на зелен документ, ревизира Мария Цънцарова в репортаж, излъчен по bTV.

Извън очевидния отговор " не ", по простата причина, че депутатите ще могат да се тестват и да бъдат допускани с отрицателен резултат, отговorът наподобява е " не " и във връзка с притежанието на документ за имунизация против COVID-19. Тоест - четирима депутати от " Възраждане " имат документа.

Как депутатите от " Възраждане " и фамилиите им се имунизираха на фона на непрекъснатото им антиваксърско говорене, говорене срещу противоепидемичните ограничения и даже сравняването на смъртоносния вирус със сезонен грип - това споделя Цънцарова.

Оказва се, че Николай Дренчев, народен представител от " Възраждане " и секретар на парламентарната група, е имунизиран. " Ние няма да си купим документи, както са създали множеството наши сътрудници, които настояват, че имат ", разяснява той в репортажа, като в началото отхвърля да отговори на въпроса дали има зелен документ: " Право на всеки човек е неговият персонален здравен статус да бъде негова персонална работа ". В репортажа Дренчев удостовери тезата на Костадинов, че имунизациите са " пробни субстанции/течности " и беше безапелационен, че не би си сложил доза от тях.

На въпроса какво обаче значи да споделя, че не би си сложил ваксина, а да има документ, който показва, че има сложена на 19 август 2021 година еднодозовата ваксина " Janssen ", той отговори: " Това значи, че мога да предпочитам за себе си и не мога да предлагам на никого ". На съответен въпрос имунизиран ли е, Дренчев повтори, че не би обсъждал персоналния си здравен статус. В края на репортажа Дренчев обаче призна, че е имунизиран и уточни, че го направил поради сигурността на родителите си, които също са имунизирани. След това размени думата " сигурност " със " успокоение ".

Секретарят на ПГ на " Възраждане " Николай Дренчев е имунизиран, безапелационни са bTV. Въпреки че си е сложил ваксина обаче, той продължава да приказва против имунизациите.

Оказва се, че той не е единствен. Освен Дренчев, имунизирани са Иво Русчев, Стоян Таслаков и Даниел Петров.

В репортажа Иво Русчев признава, че има зелен документ. Признава директно и, че е имунизиран. Разговорът на Цънцарова с Русчев е пресечен от пиара на партията.

" Зеленият документ е дискриминационен ", декларира и депутатът от " Възраждане " Стоян Таслаков. Секунди по-късно добавя: " Да, имунизиран съм ". Взел решението под напън, тъй като имал възрастен дядо. Посочва още, че се е съветвал със експерти, които показали, че би било добре възрастните хора да се защищават. Както диалогът с Русчев, и този диалог е пресечен, този път не от пиара на партията, а от самия Русчев.

Четвъртият имунизиран е доведен за изявление от пиара на партията Йовка Димитрова с думите: " Нали ги търсиш, искаш и идващия? ". Става дума за народния представител Даниел Петров. " Просто взех решение да се имунизирам ", изяснява той. Посочва, че се ваксинирал с еднодозовата " Janssen ". Въпреки това споделя, че счита, че Костадинов е прав като назовава имунизациите " пробни ".

Равносметката - четирима от общо 13-те депутатите на " Възраждане " са имунизирани. Това излиза наяве и от публична позиция на партията, изпратена до bTV. Други двама " са преболедували, само че нямат зелен документ ". Един народен представител сега боледува и е под карантина.

И по този начин - става известно, че 1/3 от депутатите на " Възраждане " не просто имат зелен документ, а са имунизирани. Същите хора провеждат митинг, наименуван неведнъж от водача на партията " гражданска война ", против документа и заплашват, че ще влязат в Народното събрание със симпатизантите си. " Щом не желаете да методите с разсъдък, ще получите гражданска война ", са думи на Костадинов от парламентарната естрада.

Публично знае се, че Цончо Ганев е преболедувал ковид, като той неведнъж е заявявал, че няма да си извади полагаемия документ, тъй като счита документа за дискриминационен. Наблюдава се обаче следното несъгласие - в случай че документът е дискриминационен, за какво сътрудниците на Ганев са решили да го имат и да се употребяват от него?

Припомняме още, че още веднъж в обществени изяви Ганев е споделял, че брачната половинка му е имунизирана.

Възниква следният въпрос - щом имунизациите са " пробни вещества ", по Костадин Костадинов, за какво околните на депутати от " Възраждане " се имунизират? Същият въпрос може да се приложи и към околните на Дренчев и Таслаков, в случай че съдим по казаното от тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР