За една седмица украинските сили са напреднали с над 1700

...
За една седмица украинските сили са напреднали с над 1700
Коментари Харесай

Украинската армия се похвали с напредък към Мелитопол

За една седмица украинските сили са напреднали с над 1700 метра в посока Мелитопол, Запорожка област. Това заяви полковник Николай Уршалович - заместник-директор в един от отделите на Националната армия на Украйна.

Подразделенията на 15-а бригада " Кара-Даг " на Националната армия са се придвижили на юг и югоизток в съдействие с Въоръжените сили и с танкова поддръжка, посочи Уршалович, представен от ArmyInform на 14 юли.

" Нашите елементи напредват през гъсти противников минни полета на методите към позициите си и под мощен огън, в това число 213 удара от многоцелеви ракетни системи, танкове и артилерия и шест въздушни удара през последната седмица ", сподели той.

Полковникът съобщи също, че съветските войски се пробват да контраатакуват, с цел да си върнат изгубените позиции, само че са отблъснати.

Други формирования на Националната армия са ситуирани в направленията Сиверск и Авдеевка (Донецка област), където се отбраняват против съветски офанзиви, сподели Уршалович.

На 13 юли заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр заяви за сполучливи настъпления по южната фронтова линия, изключително в секторите Новоданиловка-Балка Широка и Мала Токмачка-Новопокровка.
ТЕМА преди 5 часа 573 преди 1 ден 444 преди 2 дни 1550
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР