За една година не може направено чудо, но може да

...
За една година не може направено чудо, но може да
Коментари Харесай

Мартин Димитров за бюджета: Може да започне ключова промяна


За една година не може направено знамение, само че може да стартира ключове смяна – както балтийските страни, Румъния, Чехия. Те реализираха високи равнища на напредък и европейските приходи. Например Чехия към този момент има по-висок резултат от Испания като Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, означи в предаването „ Лице в лице “ депутатът от „ Демократична България “ Мартин Димитров.

Той разяснява приемането на първо четене на законопроекта за Бюджет 2022.

„ Ние доста държахме да няма нарастване на данъчно осигурителната тежест и в действителност няма нарастване на налози, което е огромен триумф. Бизнесът и хората виждат, че даже в тежка обстановка и при пандемия, налозите не се усилват и щом в този момент не се усилват, няма да се усилят и в друга обстановка “, уточни той.

„ Остава единствено въпросът с оптималния застрахователен приход, по който имаме разграничение, само че ще търсим компромис дружно с бизнеса и заинтригуваните страни “, сподели още Мартин Димитров.

За мен оптималният застрахователен приход би трябвало да бъде нараснал, когато има подготвен механизъм, утвърден от засегнатите страни, изясни депутатът.

„ Когато се търси висок стопански напредък, това постоянно е дясна мярка. В никакъв случай не споделям, че няма проблематични области – да вземем за пример бихме желали по-бързо понижаване на недостига от това, което се предлага за идващите три години “, уточни още Мартин Димитров.

Според него би трябвало да се реализира промяна и на администрацията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР