За една година доставките в световен мащаб са намелели с

...
За една година доставките в световен мащаб са намелели с
Коментари Харесай

Пазарът на твърди дискове продължава да се свива

За една година доставките в международен мащаб са намелели с над 15%

По-малко от 90 млн. твърди диска са доставени на пазара през последното тримесечие (източник: CC0 Public Domain)

Четвъртото тримесечие на предходната година донесе следващия спад на пазара за твърди дискове. В интервала октомври-декември са доставени 88-89 млн. HDD устройства, което е спад от 15-16% на годишна база, сочи разбор на TrendFocus.

Доставките на 3,5-инчови дискове за настолни компютри и потребителска електроника, включително външни HDD устройства, са намалели в обсъждания интервал до 27,5 млн. броя, в резултат на слабото търсене на компютри и системи за видеонаблюдение.
още по тематиката
ри 2,5-инчовите твърди дискове за мобилни компютри и потребителска електроника доставките възлизат на 44-45 млн. броя. Спадът в този сегмент е породен от възходящото потребление на полупроводникови дискове (SSD) в преносимите компютри.

Що се отнася до корпоративните HDD, в сегмента на облачните складове за данни доставките са намалели до 11 млн. броя, вследствие на интензивните покупки в предходни интервали. Но сегментът на високопроизводителни HDD записва растеж и възлиза на 5,5 млн. броя.

Лидер на международния пазар за твърди дискове през четвъртото тримесечие на годината е Seagate с дял от 41,6-41,5%. След него се подрежда компанията WDC, която управлява 34,5% от доставките, а на трето място е Toshiba с 23,9-24,1%, сочи анализът на TrendFocus.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР