За единадесети пореден път Банско даде старт на Лятна филмомания

...
За единадесети пореден път Банско даде старт на Лятна филмомания
Коментари Харесай

Започна Лятна филмомания 2020

За единадесети следващ път Банско даде старт на " Лятна филмомания 2020 - приключенско кино под звездите " , оповестиха от пресцентъра на общината. По време на фестивала ще бъде прожектирана селекция от филми, показващи най-хубавото от международното планинарско и рисково кино. На откритото пространство на площад " Никола Вапцаров " банскалии и гостите на града ще могат да се допрян до едни от най-далечните и труднодостъпни точки на света.

Фестивалът се провежда от община Банско, читалище " Никола Вапцаров " и Сдружение " Международен фестивал на планинарския филм ". Началото на филмовото събитие е обещано от шефа на фестивала Натали Петрова и от кмета на Банско Иван Кадев. По време на откриването Иван Кадев е отбелязал, че с провеждането на " Лятна филмомания " в необикновените и сложни условия на пандемия, общината е посочила, че грижата за културния живот и поддръжката за туристическия бизнес през лятото са приоритет за общинското управление.

Приключенското кино под звездите ще продължи до 25 юли. В идващите вечери от 21 часа на площад " Никола Вапцаров " ще бъдат прожектирани определени филми, взели участие в " Банско Филм Фест 2019 ". Входът е свободен.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР