За единадесети път израелската полиция разпитва премиера на страната Бенямин

...
За единадесети път израелската полиция разпитва премиера на страната Бенямин
Коментари Харесай

Нетаняху за единадесети път разпитван от полицията за корупция

За единадесети път израелската полиция разпитва премиера на страната Бенямин Нетаняху във връзка със случая Bezeq, прочут като 4000. Очаква се това да бъде последният разпит по корупционния случай, написа " Таймс оф Израел ".

Тази заран следователи влязоха в резиденцията на министър-председателя, с цел да го разпитат за единадесети път във връзка със серия от корупционни следствия на фона на информация, че полицията е склонна да предложи да се издигнат обвинявания против Нетаняху в корупция.

 Съпругата на Нетаняху упрекната в машинация
Съпругата на Нетаняху упрекната в машинация

Тя е упрекната в систематична машинация в размер на стотици хиляди шекела

Корупционният случай, наименуван 4000, е обвързван регулаторни промени за стотици милиони $ в интерес на телекомуникационната компания Bezeq в подмяна на позитивно отразяване на Нетаняху в новинарския уебсайт Walla News, субсидиран от компанията.

Лидерът на Израел изрично отхвърля обвиняванията.

По време на разпита към 20 протестиращи пред резиденцията приканиха за оставката на министър-председателя и осъществяване на следствие.

Във вторник източник, осведомен със случая, съобщи пред медия Hadashot, че се чака полицията да одобри доказателствата като задоволителни за покачване на обвинявания в корупция против премиера.

Източници, доближени на премиера, яростно разясниха информацията. " Защо ви е полицейско следствие, в случай че те към този момент имат рекомендация? Първо те вземат решението, а по-късно проверяват? Това е скандално ", сподели доближен на Нетаняху.

Министър-председателят е обвинен и по други два корупционни случая, известни като 1000 и 2000, по които полицията към този момент предложи да се издигнат обвинявания в корупция.

Първият случай, наименуван 1000, е обвързван с приемане на дарове от милиардери в подмяна на услуги, а вторият - 2000, се отнася до договаряния сред Нетаняху и издател на вестник за оказване на въздействие на медийния пазар.

Главният прокурор Авишай Манделблит, който ще вземе крайното решение дали да бъдат повдигнати обвинявания против премиера, има намерение да прегледа и трите случая по едно и също време, което ще стане допустимо, откакто получи рекомендациите на базата на окончателните отчети на полицията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР