За единадесета поредна година част от родопските поляни в местността

...
За единадесета поредна година част от родопските поляни в местността
Коментари Харесай

Време е за 11-ото издание на фестивала "Беглика Хородея"

За единадесета поредна година част от родопските поляни в местността Батлъбоаз на брега на язовир " Голям Беглик " ще бъдат огласени от фестивала " Беглика Хородея ", който стартира през днешния ден и ще продължи до 18 август.

Фестивалното градче, на което посетителите ще могат да се насладят от през днешния ден, изниква в причудливи форми благодарение на над 70 доброволци и 400 сътворци – актьори, музиканти, циркови акробати, пещерняци, деятели, художници, планинари, еколози, програмисти, колоездачи, дребни земеделци, занаятчии и деца.

Артистичната стратегия включва два цирка и две музикални подиуми, спорен конгрес, сцена за актуален танц, 39 тъпана, индиански темазкал, 7 геодом-купола, плаващо пиано и огромно количество непринудено творчество.

В случай че посетителите на фестивала решат да се включат интензивно в програмата, те ще могат да вземат присъединяване в основаването на беглишки песни, да се потопят в спектакъл на сетивата на острова на Тишинавтите и да чуят каква музика може да създаде машина, " превеждаща " езика на цветята, допълват уредниците.

 Време е за 11-ото издание на фестивала
© Организаторите

Музикалната стратегия включва някои от огромните имена на българската етноджаз и електронна сцена като Веселин Митев ( " Исихия ", " Кайно Йесно Сонце " ), ЗЕЙРА, Росен Захариев - Роко, Георги Дончев, Александър Евтимов – Шаманчето и Георги Мавров.

Освен новите форми на цирково, танцово и музикално изкуство, трите подиуми и представленията, основани особено за събитието, тази година фестивалът подчертава и върху конгрес " Заедност ", който сплотява модерни български философи, икономисти и деятели в областта на културата, образованието и екологията. На място те ще показват и дискутират с посетителите своето обръщение – че е време положителните планове за смяна да се радикализират градивно.

Беглика вкарва и така наречен солидарна валута ДАР, а всеки клиент ще получи собствен начален капитал, който да употребява в платформата Хородея в поддръжка на дела, целящи да поправят разнообразни недостатъци в актуалното общество.

Не на последно място фестивалът предизвиква и персоналната отговорност във връзка с замърсяването на природата, като отстранява кошчетата за отпадък и напомня остарялото златно предписание " Боклукът - в раницата ", като за органичния боклук ще има построени компостни станции.

Повече информация за фестивала може да намерите на www.beglika.org и на страницата му във фейсбук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР