За един ден кметове на Банско бяха дванадесетокласниците Йоана Божкова

...
За един ден кметове на Банско бяха дванадесетокласниците Йоана Божкова
Коментари Харесай

Абитуриенти седнаха в стола на кмета на Банско

За един ден кметове на Банско бяха дванадесетокласниците Йоана Божкова и Георги Балев от професионалната гимназия в града. Зрелостниците участваха в самодейността, по концепция на кмета на Банско Георги Икономов, като поеха контрола над общинската администрация.
Те бяха посрещнати тъкмо в 08:00 часа сутринта персонално от градоначалника и неговия екип и им беше връчен алегоричен ключ от общината:
" Вярвам, че през днешния ден в действителна атмосфера ще добиете по-ясна визия по какъв начин действа една община, нейната конструкция и какви са механизмите за взимане на решения " - изрази убеденост Икономов и показа членовете на екипа си, както и ресорите им.
Учениците съумяха да се вместят в напрегнатия график на кмета и дружно с него да изпълнят част от отговорностите му. В рамките на един работен ден те научиха трите най-важни неща за положителния градоначалник – доста здрави нерви, непрестанен контакт с жителите, положително познаване на нормативите и екипност в работата.
Освен тази самодейност, Икономов провежда и посещаване на пенсионери от града до Рилския манастир. Възрастните хора са част от Клуба на пенсионера в Банско и бяха доста изненади от екскурзията. По пътя за манастира, те посетиха Историческия музей в Благоевград, където разгледаха изложените експонати и си припомниха значими моменти от историята на македонския край.
Община Банско показа в формалната си страница и фотоси от събитието, с цел да могат и жителите на града да съпреживеят неповторимото пътешестване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР