За един бюджет никога не могат да се дават еднозначни

...
За един бюджет никога не могат да се дават еднозначни
Коментари Харесай

Милен Велчев: Най-голямо ми безпокойство за бюджета е разривът между прихода и разхода

" За един бюджет в никакъв случай не могат да се дават еднопосочни оценки, а като цяло гледайки макрорамката съм в известна степен смутен. Макар че в действителност той има доста достолепия в опитите да се подобрят приходите на обществено слаби, в това, че обезпечава отплата в продължаващата пандемична рецесия, нека не се наложи още дълго време да го прави. Като цяло моето най-голямо безпокойствие е разривът сред прихода и разхода. Тоест дефицитът, който е заложен в него ".

Това съобщи някогашният министър на финансите Милен Велчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него 6% е минимумът, който ще се окаже действителният недостиг.

" Аз въпреки всичко се надявам, че в случай че бъде обновен, икономическият разсъдък ще заприказва и ще се опитат да съкратят заложения до тук недостиг, само че не зная дали да разгадавам на това ", добави той.

" Не чакам да се приближи икономическият растеж до 5%. Проблемът с огромния недостиг в интервал на напредък е най - към този момент всички странични проблеми които се появяват ", разясни Велчев.

" Никога не съм бил последовател на диференцираните ставки. Смятам, че въвеждането им от държавното управление на ГЕРБ, бяха неточност! Както виждаме краткотрайният им темперамент последователно се трансформира в непрекъснат и основната задача на това държавно управление е да откри метод в най-скоро време да унифицира ставката или да я направи идентична за всички групи артикули. Впрочем това е и политиката, към която върви и Европейският съюз ", обърна внимание някогашният министър.

Според него актуализация на бюджета единствено три месеца след неговото приемане е доста неприятна процедура.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР