За две години моделът е загубил около половината от стойността

...
За две години моделът е загубил около половината от стойността
Коментари Харесай

iPhone XR е най-ликвидният смартфон, сочи проучване

За две години моделът е изгубил към половината от цената си

iPhone XR е най-изгодният смарт телефон от позиция на ликвидност, сочи изследване
(снимка: Apple)

Не е загадка, че смарт телефоните на Apple се отличават от останалите по своята ликвидност. Това се удостоверява за следващ път от проучване на уеб страницата SellCell, който съпоставя цените на смарт телефоните – за последните две години точно един модел на Apple е изгубил минимум от цената си.

iPhone XR е най-изгодният смарт телефон от позиция на ликвидност в границите на последните две години. Моделът с 64GB памет е поевтинял за този интервал с 53,2% – от 749 до 350,50 $. Става въпрос за междинна цена на смарт телефона в офертите на онлайн търговците, разяснява Gizchina.

„ Много консуматори считат, че iPhone е прекомерно безценен, само че постоянно откриват, че когато вършат транзакции втора ръка няколко години по-късно, iPhone е по-ценен от другите марки смартфони”, разясняват от SellCell.
още по тематиката
Изследването обгръща устройства на Apple, Samsung, Гугъл, Sony и LG. Липсват данни за известни марки като Xiaomi, Huawei и Motorola. За съпоставяне, Galaxy S9 с 64GB памет е поевтинял за две години със 75,9%, а моделът LG G7 ThinQ е изгубил 89,7% от цената си.

iPhone XR не е изключение измежду устройствата от Apple. Стойността на iPhone XS Max понижава с 56,8% за две години, а на iPhone XS – с 56%, т.е. техните индикатори за ликвидност са сходни с тези на iPhone XR.

Статистиката демонстрира, че към 51% от потребителите на iPhone заменят смарт телефона си на всеки две години, до момента в който 47% избират да изчакат, до момента в който техните телефони откажат да работят. Около 40% от потребителите на Android заменят устройствата си на всеки две години, а 58% изчакат да откажат да действат, преди да ги заменят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР