За две години компанията ще инвестира близо 25 млн. долара

...
За две години компанията ще инвестира близо 25 млн. долара
Коментари Харесай

Американската AtScale с амбициозен план за България

За две години компанията ще влага близо 25 млн. $ у нас

България е страна, в която има доста високообразовани хора в софтуерната промишленост, съобщи създателят на AtScale – Матю Бърд (снимка: Bloomberg TV Bulgaria)

Американската компания AtScale ще влага сред 20 и 25 млн. $ в разширение на новия си офис в България, оповестиха в изявление за Bloomberg TV Bulgaria създателят на компанията Матю Бърд и продуктовият шеф Скот Хаузър.

„ Разгледахме региони, в които да се разраснем. Търсихме място, където културата да съвпадне с тази на компанията, където можем да намерим доста софтуерни благоприятни условия за бизнеса ни “, сподели Скот Хаузър.

AtScale, която има офиси също в Калифорния и Бостън, ще се занимаваме у нас с разработки, поддръжка и други основни бизнес функционалности, тъй че да обслужва клиенти на световно равнище.

България е „ страна, в която има доста високообразовани хора в софтуерната промишленост “, съобщи Матю Бърд. „ Смятам, че предизвикването, както при всяко набиране на чиновници, е да намериш точните хора, които дават отговор на културата на компанията. Тази седмица организираме изявленията и съм доста впечатлен от гениите “.

Времето за AtScale е предизвикателство, защото компанията пораства бързо. Наскоро тя получи нова финансова инвестиция, към този момент има отворен офис в България, както и няколко чиновници.

„ Искаме скоро да увеличим екипа доста. Освен това в идващите няколко години като компания ще продължим да влагаме тук, с цел да изградим всичко належащо за поддръжката на нашите офиси в Сан Матео, Бостън и клиентите ни в световен мащаб “, разясни Скот Хаузър.

„ В идващите няколко години като компания ще продължим да влагаме тук “, сподели Скот Хаузър, продуктов шеф на AtScale (снимка: Bloomberg TV Bulgaria)

Планът планува офисът в София да доближи 40-50 души за към една година, заяви Матю Бърд. Целта е цялото инженерно звено да се реалокира в България. В момента тук е главното звено и екипът му работи с функционален език, наименуван Scala, който също по този начин е европейски език.

„ Искаме да имаме екипи, които да работят без значение по лични артикули и да могат да вършат нещо от началото до края му “, сподели Матю Бърд.

След Съединените щати и България, AtScale ще продължи към Азиатско-тихоокеанския район. Клиентската поддръжка на компанията се случва по модела за „ следване на слънцето ”. Присъствието в Съединените щати покрива разнообразни часови зони, а офисът у нас дава положително наличие в Европа. Компанията има дребен офис в Азия и възнамерява да го развие.

В идващите 24 месеца AtScale има намерение да влага сред 20 и 25 млн. $ в България – надлежно за разгръщане на офиса и назначение на към 50 души, а по-агресивният проект планува 100 души тук.
още по тематиката
„ Ако не се неистина, българин е основател на първия компютър. Това е необикновено достижение за страна като България. И считам, че просветителната ви система и фокусът върху това по какъв начин да създадете по-добри кариерни благоприятни условия и по-голяма подвижност на жителите ви, ще движат напред технологиите в този район “, отговори Матю Бърд на въпрос може ли България да стане Силициевата котловина на Европа.

„ Дали ще е България, композиция от България и Румъния или прилежащите страни, считам, че това е районът, в който има задоволително хора, има задоволително положително обучение и схващане на желанието за основаване на нещо като това, което имаме в Силициевата котловина “, сподели още Матю Бърд.

По неговите думи, Силициевата котловина стана такава освен поради гениите, които бяха там, само че и поради финансовите вложения, които оказват помощ. „ Ние сме щастливи да създадем европейската Силициева котловина тук в България “, заключи той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР