За двата уикенда от есенната залесителната кампания „Новата гора на

...
За двата уикенда от есенната залесителната кампания „Новата гора на
Коментари Харесай

Новата гора на София е пораснала с още 25 декара за двата уикенда от залесителната кампания

За двата уикенда от есенната залесителната акция „ Новата гора на София “ е пораснала с още 25 декара. През този уикенд се включиха над 430 доброволци, които засадиха 16 декара от гората. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Новата гора на София се намира в кв. „ Суходол “, наоколо до рекултивираното хранилище за битoви боклуци и ще заема повърхност от 225 дка от които към този момент е засадена повече от половината. С доброволчески труд напредваме с бързи темпове в построяването на зеления филтър на София.

На 9 ноември започва петият залесителен сезон в „ Новата гора на София “

Тази събота и неделя още веднъж ще садим. Атмосферните условия към момента са положителни и разрешават да се правят залесителни действия. Ако времето се задържи по този начин, залесителният сезон ще продължи до 1 декември. Специално откритата краткотрайна автобусна линия № 56 А ще води искащите до терена за залесяване.

Автобусите потеглят от спирка Вардар при метростанцията в 10.00 ч. и ще се движат в период от 1 час. Последният рейс от гората към града е в 16.30 ч. На терен са обезпечени ръкавици и лопати, както и задоволително фиданки. За облекчение на доброволците специалисти от Оперативна програма ''Управление на общински земи и гори'' оказват помощ със препоръки за залесителните действия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР