За двата уикенда от есенната залесителна кампания Новата гора на

...
За двата уикенда от есенната залесителна кампания Новата гора на
Коментари Харесай

Новата гора на София порасна с още 25 декара

За двата уикенда от есенната залесителна акция " Новата гора на София " е пораснала с още 25 декара. През този уикенд се включиха над 430 доброволци, които засадиха 16 декара от гората. Новата гора на София се намира в кв. " Суходол ", наоколо до рекултивираното хранилище за битови боклуци и ще заема повърхност от 225 дка, от които към този момент е засадена повече от половината.

С доброволчески труд напредваме с бързи темпове в построяването на зеления филтър на София. Тази събота и неделя още веднъж ще садим, оповестиха от Столична община.

Атмосферните условия към момента са положителни и разрешават да се правят залесителни действия. Ако времето се задържи по този начин, залесителният сезон ще продължи до 1 декември.

Специално откритата краткотрайна автобусна линия № 56А ще води искащите до терена за залесяване. Автобусите потеглят от спирка " Вардар " при метеостанцията в 10:00 ч. и ще се движат в период от 1 час. Последният рейс от гората към града е в 16:30 ч. На терен са обезпечени ръкавици и лопати, както и задоволително фиданки. За облекчение на доброволците специалисти от Оперативна програма ``Управление на общински земи и гори`` оказват помощ със препоръки за залесителните действия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР