За дванадесети път Кубрат е домакин на конкурс „Хумор и

...
За дванадесети път Кубрат е домакин на конкурс „Хумор и
Коментари Харесай

Кубрат кани хумористи и сатирици на национален конкурс

За дванадесети път Кубрат е хазаин на конкурс „ Хумор и ирония “ на пишещите и рисуващите недъзите на обществото създатели. Началото е сложено през 2007 година по концепция на Клуб „ Жарава “. Конкурсът провокира огромен интерес в България и до момента в него са взели участие над 1400 създатели.
Авторите ще покажат всичко най-хубаво от себе си през годината в опита си да се посмеят със себе си, близките и заобикалящата ги реалност.
Хумористичният и язвителен мозъчен взлом е ориентиран в три посоки: подигравка, къси сатирични форми (епиграма, афоризъм и други) и стихотворение или къс комичен роман. Регламентът планува за подигравка да се изпращат до 10 броя; за късите форми - до 25; а разказите да са най-вече 3. От създателите се изисква къса креативна биография, фотография или шарж, дружно с изпратените материали. Срокът за приемане е 2 април 2019 година на адрес: 7300, Кубрат, ул. " Княз Борис I " № 1 или на e-mail [email protected] и [email protected].
Най-добрите творби ще бъдат наградени след авторитетната оценка на професионално жури. На гала-вечер на 10 май в ритуалната зала на читалището в Кубрат ще се разгласят призьорите. Националният конкурс за комизъм и ирония се провежда от община Кубрат, стратегия „ Христо Ботев “ на БНР, НЧ „ Св.Св.Кирил и Методий -1891 “ и Клуба на хумориста „ Жарава “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР