За дванадесети път дунавската ни столица ще е домакин на

...
За дванадесети път дунавската ни столица ще е домакин на
Коментари Харесай

Фолклорни ритми ще повдигнат пролетното настроение в Русе

За дванадесети път дунавската ни столица ще е хазаин на Националния фолклорен конкурс „ Дунавски славеи “ за деца и младежи, изпълняващи национална музика (певци и инструменталисти), проведен от Общински детски център за просвета и изкуство - Русе.
Конкурсът ще се организира на 8 и 9 март и е включен в Националния календар на Министерството на културата, а към този момент трета година и в Националната стратегия на ограниченията за протекция на деца с изявени способности. Това е добра вест за класираните в челните тройки от Втора (до 15 г.) и Трета (до 19 г.) възрастови групи при самостоятелните реализатори, тъй като могат да бъдат подтиквани посредством 12-месечна стипендия или с еднократна финансова помощ.
В актуалната конкуренция в разнообразни раздели и категории ще се включат над 500 участници, оценени от авторитетно жури с ръководител акад. проф. Милчо Василев - Ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, Пловдив. Негови помощници ще са: Сашка Ченкова - учител в Националното учебно заведение за фолклор „ Филип Кутев “, град Котел и в Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски “, Владимир Минчев - учител в НУИ ”Проф. Веселин Стоянов” – Русе, както и двама национални артисти.
Началото на състезанието е на 8 март от 13 часа в Зала „ Европа “ на Доходно здание, а на идващия ден от 9:30 часа ще продължи, само че към този момент в Зала „ Европа “ на Доходно здание и Пленарна зала на Община Русе. Гала-концертът и Церемонията по награждаването на лауреатите ще е със специфичното присъединяване на националната певица Илка Александрова и ще се организира от 18 часа в Пленарна зала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР