За дванадесета поредна година всяка трета неделя на месец ноември

...
За дванадесета поредна година всяка трета неделя на месец ноември
Коментари Харесай

В Пловдив отслужиха панихида за жертвите на катастрофи

За дванадесета поредна година всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва от интернационалната общественост като Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи. По този мотив през днешния ден в Митрополитски храм „ Света Марина “ в Пловдив Знеполски свещеник Арсений отслужи панихида за душите и безконечен покой на починалите при произшествия.

Сред формалните лица на църковния обред бяха регионалният шеф на Пловдивска област Здравко Димитров, шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Атанас Илков, началникът на отдел “Охранителна полиция” комисар Венелин Младенов, секретарят на Държавно-обществената комисия по сигурност на придвижването по пътищата Алекси Кесяков и ръководителят на Националната транспортна камара инж. Койчо Русев.

От началото на годината на територията на Пловдивска област са регистрирани 800 пътни катастрофи с 49 починали и 1021 ранени. В съпоставяне с предходната година злополуките с травматизъм са с 146 по-малко. Намаление има и при жертвите – с 20, както и на ранените – с 154. Сред главните аргументи за пораждане на транспортни злополуки от бранш „ Пътна полиция “ се регистрират придвижване с несъобразена скорост, лишаване на преимущество, нахлуване в насрещно придвижване, излизане отвън пътното платно.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР