За два дни турската полиция е арестувала 129 души по

...
За два дни турската полиция е арестувала 129 души по
Коментари Харесай

В Истанбул са арестувани предполагаеми терористи от Ислямска държава

За два дни турската полиция е арестувала 129 души по съмнения за връзки с групировката „ Ислямска страна “. Вчера следобяд бяха хванати експлозиви и четирима терористи край търговски център в Истанбул.

До този миг са задържани най-малко 61 души в областите Бурса, Ерзурум и Измир. 28 от арестуваните са сирийци, двама са азербайджанци. Местните медии, базирайки се на източници в силите за сигурност, означават, че измежду задържаните са и високопоставени членове на терористичната организация, както и малолетни младежи.

Вчера се организираха арести на екстремисти в Истанбул и Анкара откакто следобяд четирима обвинени бяха арестувани на паркинга на огромен търговски център в истанбулския квартал Байрампаша. В употребявани от тях автомобил и мотоциклет са били открити самоделни взривни устройства и колани с експлозиви, както и две огнестрелни оръжия, оповестиха от силите на реда. Полицията е влезнала в дирите на терористите след две детонации, последвани от пожари на два адреса в Истанбул късно в петък.

Днес се отбелязва 94-а годишнина от основаването на Турската Република и се организират голям брой всеобщи празнувания, заради което възможен атентат би довел до голям брой жертви. ​
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР