За дружествата от т.нар. забранителен списък трябва по категоричен и

...
За дружествата от т.нар. забранителен списък трябва по категоричен и
Коментари Харесай

Държавата обеща на синдикатите да не разбива забранителния приватизационен списък

За сдруженията от така наречен " забранителен лист " би трябвало по безапелационен и правилен метод да бъде доказано, че няма да бъдат приватизирани. Освен това би трябвало да бъде непокътнат самият лист. За това се договориха синдикатите и икономическото министерство във връзка с проектозакона за обществените предприятия на специфична среща.
Беше решено и, когато законопроектът постъпи за разглеждане в комисиите на Народното събрание, да бъде отправена молба за условие на мнение от Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС). На второ място беше реализиран консенсус за поддържане на насоките на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, които са свързани с корпоративното ръководство в държавните предприятия и са в полза на ръководството на държавния бранш в България. Освен това беше декларирано, че в режим на гласност материалите, произлизащи от рекомендациите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще бъдат предоставени на синдикатите.
Министерството на стопанската система поддържа заключенията от срещата, защото те съответстват напълно с общата концепция и визия на законопроекта. Експертите от ведомството ще останат в непрекъснат разговор със заинтригуваните страни.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР