За драконовски мерки срещу футболното хулиганство призова президентът Румен Радев,

...
За драконовски мерки срещу футболното хулиганство призова президентът Румен Радев,
Коментари Харесай

Румен Радев: Футболът е огледало на състоянието на държавата

За драконовски ограничения против футболното безчинство прикани президентът Румен Радев, който разяснява абсурда с мача България-Англия и последвалата оставка на шефа на Българския футболен съюз. Според президента, положението на българския футбол е огледало на ръководството на страната. Спортният министър Красен Кралев съобщи, че президентът за следващ път е показал своята непросветеност по отношение на витално значими тематики от публичния ни живот, а вицепремиерът Красимир Каракачанов сподели, че не би трябвало да се вкарва политика в спорта.

Оставката на Борислав Михайлов поради случилото се на мача България-Англия, съгласно президента Румен Радев, е бягство от отговорност на ръководещите.
Румен Радев, президента на Република България: Със самите апели и пояснения, че тази оставка се желае поради расистки изстъпления, ръководещите се саморазобличиха, тъй като нито една федерация не носи отговорност за държанието на почитателите, нито една федерация, в това число БФС, няма охранителни и проверяващи функционалности, не може да изземе ролята на органите на реда и на страната.
Инцидентът от мача с Англия не е индивидуален случай, напомни Радев.

Румен Радев, президента на Република България: Футболът е огледало на положението на страната. Каквото ни ръководството на страната, такова и ръководството на българския футбол.
Спортният министър Красен Кралев написа във " Facebook ", че президентът демонстрира непросветеност в витално значими сфери от публичния живот и пита - би трябвало ли изявлението му да се схваща като поддръжка за расистки прояви?

И още: пази ли президентът причинителите на закононарушения в спорта и корупционните практики при съдиите във футбола? Като " заяждане " дефинира думите на президента и вицепремиерът по публичния ред и сигурността Красимир Каракачанов.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: А като беше държавното управление на Сергей Станишев, футболът ни по-хубав ли беше? А като беше на Орешарски, по-хубав ли беше? Почнем ли да вкарваме в спорта политика и почнем да се драпаме на тая основа, не е добре.
Според президента, заинтересувани кръгове би трябвало да спрат да употребяват футболните агитки.

Румен Радев, президента на Република България: Но е належащо страната да приложи драконовски ограничения във връзка с футболното безчинство и до момента в който политици се изкушават да употребяват футболни агитки в митинги и контрапротести, тези рецидиви ще не престават.
Расистките актове на българските почитателите, които получиха необятен отрицателен отзив в международните медии, не би трябвало да водят до генерализации към България, прикани президентът Румен Радев.

Румен Радев, президента на Република България: А другояче е извънредно неприятно България, която избави 50 000 евреи, която не позволи нито един от тях да бъде изпратен в лагерите на гибелта в най-ужасното за Европа време, България да бъде олицетворявана с расизъм.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР