За драконовски мерки срещу футболното хулиганство призова президентът Румен Радев,

...
За драконовски мерки срещу футболното хулиганство призова президентът Румен Радев,
Коментари Харесай

Радев: Каквото ни е управлението на държавата, такова е и състоянието на футбола

За драконовски ограничения против футболното безчинство прикани президентът Румен Радев, който разяснява абсурда с мача България-Англия и последвалата оставка на шефа на Българския футболен съюз. Според президента, положението на българския футбол е огледално на положението на ръководството на страната.

Оставката на Борислав Михайлов поради расистките изстъпления на трибуните на мача България-Англия, съгласно президента Румен Радев, е бягство от отговорност на ръководещите.
Румен Радев, президент на Република България: Със самите апели и пояснения, че тази оставка се желае поради расистки изстъпления, ръководещите се саморазобличиха, тъй като нито една федерация не носи отговорност за държанието на почитателите, нито една федерация, в това число БФС, няма охранителни и проверяващи функционалности, не може да изземе ролята на органите на реда и на страната.
Радев прикани заинтересувани политически кръгове да спрат да употребяват футболните агитки.
Румен Радев, президент на Република България: Но е належащо страната да приложи драконовски ограничения във връзка с футболното безчинство и до момента в който политици се изкушават да употребяват футболни агитки в митинги и контрапротести, тези рецидиви ще не престават.
Расистките поздрави на футболните почитатели на България получиха необятен отрицателен отзив в международните медии.
Румен Радев, президент на Република България: А другояче е извънредно неприятно България, която избави 50 000 евреи, която не позволи нито един от тях да бъде изпратен в лагерите на гибелта в най-ужасното за Европа време, България да бъде олицетворявана с расизъм. Не би трябвало да позволяваме генерализация на този проблем.
За обстановката в Сирия и провелия се Съвет по сигурността с премиера Бойко Борисов, Радев подсети настояването си за приемането на общоевропейски проект за деяние при неочаквана миграционна рецесия.
Румен Радев, президент на Република България: Затова и аз моля, че би трябвало да сме доста дейни и да използваме всички вероятни лостове и механизми на Европейски Съюз, България има потребност от действен проект за групови дейности на Европейски Съюз при положение на внезапно повишаване на мигрантския напън по нашата граница, с цел да не останем сами, с цел да не прерасне този риск в рецесия на сигурността и в филантропична злополука, а да е ясно коя страна по кое време и къде взе участие.
За освобождението на Джок Полфрийман Радев отхвърли да разяснява решението на съда и прикани никой - в и отвън България, да не го прави.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР